Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet din greșeală | Zeci de lucrări identice în Mehedinți

Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet din greșeală | Zeci de lucrări identice în Mehedinți

O elevă din Mehedinți este suspectată că a fotografiat subiectele de la Bacalaureatul din toamnă și, în loc să le trimită pe WhatsApp colegilor, le-a pus din greșeală pe social media. Situația a ajuns și la Ministerul Educației.

Subiectele de la Bacalaureatul din toamnă au ajuns pe internet din greșeală | Zeci de lucrări identice în Mehedinți
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ioana Mircea    |    25 Aug 2022   •   18:43

Situaţie incredibilă în Mehedinţi, unde profesorii corectori de la Bacalaureatul din sesiunea de toamnă au semnalat faptul că zeci de lucrări la limba și literatura română sunt aproape identice.

Se pare că o elevă ar fi fotografiat foaia cu subiectele însă în loc să o trimită pe WhatsApp, colegilor săi, a postat-o pe rețelele sociale. Situația a ajuns și în atenția Ministerului Educației, care a trimis deja corpul de control.

"Da, există suspiciuni de fraudă la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Sunt comisii care verifică în toate sălile. Le-a semnalat monitorul care a venit de la minister. S-au verificat pe loc. Au fost eliminați cinci copii. Când au ajuns lucrările la centrul de evaluare din Timiș, s-au găsit lucrări identice", a precizat Alin Tomescu, Inspector Școlar General Mehedinți.

Mai multe lucrări nu aveau semnăturile asistenţilor din sala de clasă, aspect ce a atras atenţia comisiilor de corectare.

Elevii eliminaţi de la Bacalaureat nu vor mai putea participa timp de două sesiuni la examenul maturității.

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2022 frauda
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close