Antena 3 CNN Actualitate Educație O nouă materie pentru elevii de liceu, din anul şcolar 2023-2024

O nouă materie pentru elevii de liceu, din anul şcolar 2023-2024

Elevii de liceu pot alege din anul şcolar viitor să studieze disciplina “Managementul emoțiilor”, potrivit programei publicate în Monitorul Oficial.

O nouă materie pentru elevii de liceu, din anul şcolar 2023-2024
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2022   •   16:14

Astfel, elevii vor învăța să-și recunoască emoțiile pornind de la imagini foto sau filme artistice, folosind storytelling, teatru de umbre sau strategia creativă Disney, se arată în textul programei.

Deja școlile au început să facă selecția opționalelor pentru anul viitor, conform cu prevederile transmise de inspectorate printr-o notă.

Astfel, potrivit documentului, în perioada octombrie-noiembrie 2022 se elaborează propuneri de opționale la nivel de profesori și clasă, urmând ca apoi, în ianuarie 2023, lista opționalelor din școli să fie aprobate în consiliul profesoral și transmise către consiliul de administrație.

Liceele pot include disciplina "Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România" în oferta de opționale pentru curriculum la decizia școlii pentru anul școlar 2023-2024, chiar dacă deja se lucrează la listele cu opționale, spune Florian Lixandru, secretar de stat în ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

Disciplina "Managementul emoțiilor" valorifică experiența fiecărui elev, modul său particular de a simți, interpreta și aprecia, precum și învățarea între egali — explorarea unor cazuri/situații de viață.

Aceasta nu urmărește acumularea de cunoștințe academice, teoretice, ci formarea de competențe de autocunoaștere și autocontrol, de interacțiune socială pozitivă. Este un opțional integrat, care poate fi corelat cu disciplinele socioumane, cu cele din aria Consiliere și orientare și cu alte discipline — de exemplu, Biologia sau Educația fizică.
 

×
Subiecte în articol: elevi Managementul emoțiilor liceu
Parteneri
CCR a decis: Foștii parlamentari rămân cu pensiile speciale
x close