Antena 3 CNN Actualitate Educație Numărul de liceeni înscriși la examenul de Bacalaureat este aproape la jumătate, față de cel din 2008

Numărul de liceeni înscriși la examenul de Bacalaureat este aproape la jumătate, față de cel din 2008

Din păcate, aceasta nu este singura problemă sa sistemului educațional din România. Monitorului Educației pentru anul 2021 ne arată un abandon școlar de 15,6%.

Numărul de liceeni înscriși la examenul de Bacalaureat este aproape la jumătate, față de cel din 2008
Sursa foto: Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
de Georgiana Adam    |    08 Iun 2022   •   14:18

Conform declarației ministrului Sorin Cîmpleanu, România este cu al doilea cel mai mare abandon școlar din Uniunea Europeană.

Natalitatea aflată în scădere și exodul de inteligență din ultimii ani sunt enumerate ca fiind unele dintre motivele scăderii numărului de elevi care aleg să suțină Bacalaureatul.

Societatea civilă își exprimă îngrijorarea pentru colapsul sistemului educațional, pentru lipsa unei viziuni clare în ceea ce privește viitorul tinerilor României.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se arată îngrijorată de contextul actual, în care numărul din ce în ce mai mic al tinerilor care doresc să fie prezenți la examenul maturității.

Având o exeperiență de peste 30 de ani în educația de excelență, FDVDR își oferă disponibilitatea de a crea un grup comun de lucru, care să răspundă cât mai bine şi cât mai eficient cerinţelor fundamentale ale societăţii actuale.


 


 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close