Antena 3 CNN Actualitate Educație Cîmpeanu: ”Programa va fi simplificată şi anul viitor”

Cîmpeanu: ”Programa va fi simplificată şi anul viitor”

Rezultatele de la bacalaureat, cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează și simplificării materiei de examen.

Cîmpeanu: ”Programa va fi simplificată şi anul viitor”
Sursa foto: Mediafax Foto / CRISTIAN MUNTEANU
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2022   •   10:49

Ministrul spune că a fost eliminat conținutul care a fost predat în perioada în care școlile au fost închise, în contextul epidemiei de COViD.

”Începând de anul viitor, o să avem o tranziţie către normalitate. Programa va fi simplificată şi anul viitor, cu ce s-a predat în clasa a 10 -a şi eventual în clasa a 9 -a dar vom avea deja conţinut complet pentru clasa a 11-a şi a 12-a”, a spus ministrul.

O analiză separaată vi fi efecturată în județul Călărași, unde evaluareaa a fost digitală. Un chestionar de satisfacţie din partea profesorilor evaluatori, cu privire la evaluarea digitală a indicat rezultate covârşitoare în favoarea evaluării digitale, a spus Câmpeanu.”Anul viitor, ne dorim să putem extinde, la nivel naţional, evaluarea digitală”, a spus ministrul.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%). În București rata de promovare este de 77,4%. În total, 89.000 de candidaţi au reușit la examen, înainte de contestaţii, față de 86.000 de candidaţi care au reușit anul trecut.

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2022
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close