Antena 3 CNN Actualitate Florin Condurăţeanu a murit. Îndrăgitul jurnalist a încetat din viaţă în urma unui stop cardio-respirator

Florin Condurăţeanu a murit. Îndrăgitul jurnalist a încetat din viaţă în urma unui stop cardio-respirator

Florin Condurățeanu, unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti din România, a murit luni, în urma unui stop cardio-respirator. Anunțul a fost făcut de Mihai Gâdea, în direct, la Antena 3.

Florin Condurăţeanu a murit. Îndrăgitul jurnalist a încetat din viaţă în urma unui stop cardio-respirator
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2021   •   21:12

Doliu în presa românească. Îndrăgitul jurnalist Florin Condurăţeanu a murit luni seara, în urma unui stop cardio-respirator.

În vârstă de 77 de ani, Ţuţu, aşa cum îi spuneau cei care îl cunoşteau, s-a stins din viaţă chiar de Ziua Ziaristului Român.

Cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia de jurnalist, Florin Condurățeanu a fost un om cu suflet mare care ajuta oamenii necondiționat.

Vizibil emoționat, Mihai Gâdea a anunțat, la începutul emisiunii "Sinteza Zilei" de luni seara, vestea tristă pe care ar fi vrut, să nu o prezinte niciodată.

Disparția unui om drag sufletului său, despre care a spus că este unul dintre cele mai frumoase caractere pe care le-a cunoscut vreodată.

Mihai Gâdea, cu lacrimi în ochi

"Este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul şi prietenul nostru, unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurăţeanu, a încetat din viaţă. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut şi lucrat cu foarte mulţi oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurăţeanu.

În urmă cu puţin timp am aflat că scumpul nostru coleg şi prieten a intrat în stop cardio-respirator şi cu toţii am sperat ca Florin Condurăţeanu, aşa cum a învins întotdeauna, în profesie, în viaţă, să învingă şi în această seară. Dar bătălia aceasta, iată, nu a câştigat-o.

Ceea ce însă a câștigat a fost bătălia cu întreaga viață. Ne aflăm la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunătate, cum nu știu câți alți oameni l-ar putea concura vreodată. Florin Condurățeanu este cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia. Și-a exercitat-o impecabil.

A fost alături de cei mai iubiți români și a reușit să le spună poveștile. A reușit să meargă în domeniul sanitar, de exemplu, cu un talent și cu o vocație rar întâlnită. Florin Condurățeanu, mai mult decât orice însă și-a iubit țara, i-a iubit pe oamenii care locuiesc în această țară. A luptat întotdeauna pentru marile valori când acestea erau nedreptățite.

Mihai Gâdea: "Florin Condurățeanu și-a iubit țara mai mult decât propria viață"

Publicul știe de asemenea, că în momentele în care ne despărțeam de mari valori, de mari talente ale acestui popor, nimeni nu reușea să vorbească așa cum vorbea Florin Condurățeanu în astfel de momente.

E foarte greu pentru mine în această seară. E foarte greu să vorbești într-un moment ca acesta. Florin Condurățeanu întotdeauna știa să sintetizeze și să să spună exact ceea ce trebuia să fie spus la un final de drum (...) La finalul unei vieți putem lăsa în urmă cariere, ceea ce Florin lasă. Dragul nostru Țuțu, așa cum îi spuneam noi, lasă însă la finalul acestei vieți, unul dintre cele mai frumoase caractere pe care eu le-am văzut vreodată.

Mihai Gâdea: "Florin Condurățeanu a salvat un număr impresionant de oameni"

Unul dintre lucrurile pe care Florin Condurățeanu le-a făcut în această viață este că a salvat un număr impresionant de oameni. În momentul în care cineva era într-un moment complicat al vieții, în momentul în care, de exemplu, eu am aflat că tatăl meu ar trebui să fie operat pe inimă, unul dintre oamenii cu care am vorbit în acele momente a fost Florin Condurățeanu. Aveam o mare încredere în el, cunoștea foarte bine sistemul medical și sfatul pe care mi l-a dat... Am hotărât ca doctorul respectiv, să fie cel care îl va opera pe tata. Acesta era nivelul de încredere pe care îl aveam toți în Florin Condurățeanu", a spus Mihai Gâdea, luni seara, în exclusivitate la "Sinteza Zilei".

În luna mai a acestui an, Florin Condurățeanu a acordat un ultim interviu. El a discutat pe îndelete despre viaţa şi cariera sa, cu jurnalistul Mirel Curea, în cadrul emisiunii "Dosare de presă", difuzată pe evz.ro.

Informaţii despre cariera impresionantă a îndrăgitului jurnalist

Florin Condurățeanu s-a născut în anul 1950. În anul 1969 devine studentul Facultății de Petrol și Gaze din București. Deși a avut note mari în Facultate, pasiunea lui a rămas scrisul. 

Florin Condurățeanu a debutat în televiziune în anul 1994. Celebrul jurnalist a realizat numeroase interviuri cu artiști români, printre care Ioan Dichiseanu, Sebastian Papaiani, Alexandru Arșinel, Stela Popescu și Nicu Constantin. 

Florin Condurățeanu a fost invitat în urmă cu aproape o lună în platoul Antena 3, atunci când actorul Ion Dichiseanu a fost condus pe ultimul drum.

"Să pupăm pe suflet, pe maiestuosul Ion Dichiseanu, simbol de Românie frumoasă, curtenitoare și caldă, deșteaptă și talentată. Culmea, purta și numele simbol, Ion", spunea regretatul jurnalist, pe data 22 mai 2021.

În ultimii ani, Florin Condurățeanu se dedicase domeniului medical. A realizat sute de emisiuni la mai multe posturi de televiziune pe teme de sănătate.

Florin Condurățeanu a fost un om foarte iubit de colegii din presă, dar și de telespectatori, care îl urmăreau cu mare drag.

Viaţa lui Florin Condurăţeanu a fost marcată de o mare dramă. Acesta a trecut printr-o mare încercare, atunci când şi-a pierdut părinţii, la o vârstă destul de fragedă.

Citiţi şi: Mircea Badea, despre decesul lui Florin Condurăţeanu: Sunt în stare de şoc. Pentru mine părea nemuritor

Oana Zamfir, devastată de durere după moartea lui Florin Condurăţeanu: "Ţuţu mi-a fost ca un tată"
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close