Potrivit primelor informaţii, reprezentanţii ISU Gorj au intervenit la sediile Primăriei şi Prefecturii Gorj, dar şi la alte clădiri care au suferit avarii în urma cutremurului.
"Sunt nenumărate apeluri la 112 după acest al doilea cutremur, mai mare decât cel de ieri. Mai mult clădiri, printre care şi la Arcani, la Bâlteni, la Târgu Jiu, mai multe zone care au fost afectate. Până acum nu avem cunoştinţe de victime, dar mai multe clădiri au fost afectate, inclusiv clădirea prefecturii.
În momentul de faţă, oamenii sunt panicaţi şi spun că le sunt afectate clădirile, au fost două cutremure la rând, unul ieri şi cel de astăzi mai rău decât ieri. Până în momentul de faţă, în toţi aceşti ani, la Gorj nu s-au resimţit cutremure şi vă daţi seama, după cutremurele din Turcia, toată lumea este afectată", a declarat Cristina Cilibiu, Prefectul Judeţului Gorj.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj a explicat că zeci de apeluri la 112 au fost primite de la oameni după cutremur.
Citeşte şi: Cutremur puternic în România, resimţit şi în Bucureşti
"Până în acest moment, apelurile primite prin 112 semnalează avarii pe care le-au suferit clădirile şi mă refer aici la fisuri apărute, elemente de faţadă care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment, nu avem înregistrate victime. Echipajele noastre de intervenţie sunt în teren şi efectuează misiuni de patrulare, recunoaştere pentru identificarea eventualelor probleme şi pentru a interveni dacă este cazul", a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Cutremurul de astăzi, 14 februarie 2023, s-a produs la ora 15.16, în Oltenia, Gorj, a avut o magnitudine de 5,7 şi a fost înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri.
Seismul a fost urmat de două replici, prima la ora 15.26, cu magnitudinea de 3,4, la adâncimea de 10 kilometri şi a doua la ora 15.29, cu magnitudinea de 3,5, la adâncimea de 5 kilometri.