Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi Agerpres, procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție s-au sesizat, în 18 ianuarie, din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
„Membrana stadionului nu reprezintă, chiar în caz de aprindere, riscuri pentru utilizatori”
"La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria București a decis închiderea "Arenei Naționale" din cauza membranei acoperișului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiș de tablă, fix, pentru care exista aviz ISU. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaște motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcția unui acoperiș retractabil, din alt material, aspect care impunea obținerea unui nou aviz ISU", precizează DNA.
Procurorii au constatat că, la încheierea lucrărilor, deși se știa că nu este posibilă obținerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.
Construirea stadionului, susține DNA, a costat 234 milioane euro, din care acoperișul a costat 84 milioane lei.
”DNA are calcule pe care noi nu le cunoaștem. E foarte bine că se încearcă să se facă lumină. E un pic prea târziu. Am început să scriem despre asta în 2011. Pe parcursul acestei investiții, din 2007 până în 2011, au ieșit la iveală tot felul de lucruri dezordonate” a explicat Cătălin Tolontan, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.
Ce a dus la ancheta DNA
Ancheta DNA vine în urma dezvăluirilor din ultimele zile făcute de Gazeta Sporturilor.
Primarul Onţanu a semnat două autorizații de construire diferite pentru stadion, cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare!
Nu trageţi în acoperiș! Are test de foc făcut în laboratorul IGSU