UPDATE 14.20 - Carmen Iohannis nu se va prezenta, luni, la Parchetul General.
Avocatul soției președintelui a mers la unitatea de Parchet pentru a-i înștiința pe procurori că nu se poate prezenta clienta sa. Motivul pentru care a cerut amânarea audierii este de ordin medical.
Răzvan Savaliuc, senior editorul Lumeajustitiei.ro, a declarat, în direct la Antena 3, că „totul e o bătaie de joc” dacă soția președintelui nu este citată cu mandat.
„Nu mă surprinde acest gen de comportament și spun foarte ferm că dacă astăzi nu dispune procurorul de caz aducerea ei cu mandat însemană că totul e o bătaie de joc. Să ne amintim că parlamentarii sunt citați telefonic și sunt chemați imediat. Dacă doamna Carmen Iohannis își permite la a doua citare să nu se prezinte la audieri și nu se dispune mandat de aducere e un joc și se confirmă legăturile cu Lazăr și faptul că acest Parchet îl ocolește pe domnul președinte și pe familia sa”, a spus Savaliuc.
Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.
Vă amintim că faptele sesizate de jurnaliștii de la Lumea Justiției sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracţional organizat.
Știrea inițială:
Carmen Iohannis nu scapă de audierea de la Parchetul General.
Prima Doamna este aşteptată să dea explicaţii în fața procurorilor după ce jurnaliștii de la Lumea Justiţiei au depus o plângere.
Soții Iohannis sunt acuzaţi că şi-au însuşit suma de 320.000 de euro din închirierea a două imobile din Sibiu.
Soţia şefului statului a fost iniţial chemată la audieri în 15 noiembrie, însă nu a putut da curs invitaţiei, pentru că îl însoţea pe preşedinte în vizită în Marea Britanie.
Soţii Iohannis sunt acuzați că au folosit suma de 320.000 de euro obţinută cu titlul de chirie pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu, ocupat de o sucursală a Raiffeisen Bank vreme de 14 ani, pentru a achiziţiona alte imobile, în condiţiile în care Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au conchis ca nu au fost cumpărători de bună-credinţă, anulând definitiv actul de vânzare-cumpărare, dar şi actele de moştenire care au stat la baza preluarii din patrimoniul statului a imobilului.
Faptele sesizate de jurnaliștii de la Lumea Justiției sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracţional organizat.