Antena 3 CNN Actualitate Locale Amendă de 50.000 lei pentru nerespectarea regulilor de securitate chimică la o societate din Năvodari

Amendă de 50.000 lei pentru nerespectarea regulilor de securitate chimică la o societate din Năvodari

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate din Năvodari cu 50.000 lei pentru nerespectarea regulilor privind securitatea chimică. Ce nereguli s-au găsit.

Amendă de 50.000 lei pentru nerespectarea regulilor de securitate chimică la o societate din Năvodari
Sursa foto: Facebook Garda Naţională de Mediu
de Claudia Popovici    |    31 Mai 2023   •   22:32

Amenda vine după un control la care s-a constatat că firma nu a făcut evaluarea securității chimice pentru substanțele produse, în cantitate mai mare de 10 tone/an. Societatea se ocupă de producerea îngrășămintelor chimice și de comerțul cu produse chimice.

Fișele cu date de securitate pentru substanțele chimice și amestecurile produse de societate nu conțineau scenarii de expunere, ceea ce contravine prevederilor legale.

„Obiectivul principal al inspecției a fost verificarea conformării cu Regulamentul REACH, prevederi care se aplică producătorilor, importatorilor, utilizatorilor care produc, introduc pe piaţă sau utilizează substanţele că atare sau în compoziția amestecurilor ori a articolelor.

Au fost verificate fișele cu date de securitate (FDS) pentru substanțele chimice și amestecurile de substanțe produse de societate, precum și etichetarea și ambalarea produselor, constatându-se că fișele cu date de securitate pentru substanțele chimice și amestecurile de substanțe produse nu conțin scenarii de expunere, obligație prevăzută de HG 477/2009 și Regulamentul (CE) nr.1907/2006 REACH”, anunță Garda de Mediu Constanța, potrivit Mediafax. 

Fișele cu date de securitate trebuie să conțină informații esențiale precum frazele de pericol și de precauție, condiții de manipulare și depozitare, și trebuie transmise către utilizatorii produselor pe lanțul de aprovizionare.

×
Subiecte în articol: Garda de mediu amenda protecţie chimică
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close