Antena 3 Actualitate Locale Aproape două tone de droguri au fost distruse de Poliția Română în județul Constanța

Aproape două tone de droguri au fost distruse de Poliția Română în județul Constanța

de S.T.    |    11 Dec 2019   •   15:36
Aproape două tone de droguri au fost distruse de Poliția Română în județul Constanța Foto: Politia Romana/Facebook

Droguri în greutate de 1.800 de kilograme, confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2001 -2019, sunt distruse, miercuri, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu sprijinul unui operator autorizat.

Drogurile au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2001 - 2019, în 1.150 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată şi unităţile de parchet.

Potrivit prevederilor art. 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii.

Aceasta este formată din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte al aceleiaşi unităţi.

Sursa: politiaromana.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close