Antena 3 CNN Actualitate Locale Aproximativ 3 hectare de vegetație uscată au ars în județul Giurgiu. Fumul dens a îngreunat circulaţia pe DN 61

Aproximativ 3 hectare de vegetație uscată au ars în județul Giurgiu. Fumul dens a îngreunat circulaţia pe DN 61

ISU Giurgiu a anunțat că circulaţia pe DN 61 a fost îngreunată vineri seară, din cauza fumului dens produs în urma producerii unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Flăcările uriașe au cuprins o suprafaţă de aproximativ trei hectare în dreptul localităţii Vadu Lat.

Aproximativ 3 hectare de vegetație uscată au ars în județul Giurgiu. Fumul dens a îngreunat circulaţia pe DN 61
Sursa foto: ISU Giurgiu
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2021   •   20:48

"Aproximativ 3 hectare de vegetație uscată și mărăciniș au ars, în această după-amiază, la intrare în localitatea Vadu Lat. Incendiul se manifesta la marginea DN 61 și, din cauza fumului dens, circulația rutieră a fost îngreunată.

 Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă, ținând cont de faptul că în apropiere se afla și o stație GPL.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici", a transmis ISU Giurgiu, vineri seară, pe pagina de Facebook.

??‍? Aproximativ 3 hectare de vegetație uscată și mărăciniș au ars, în această după-amiază, la intrare în localitatea...

Posted by ISU Giurgiu on Friday, 13 August 2021

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai multe localităţi din ţară au fost cuprinse de incendii de vegetaţie. Flăcările au ars zeci de hectare de teren, păduri şi fâneţe şi au provocat pagube materiale însemnate.

De asemeneam, în Caraş Severin a ars o pădure, iar flacarile s-au apropiat la mai puţin de o suta de metri de casele oamenilor.

În Mehedinţi, focul a izbucnit din cauza scânteilor de la tren.

 

×
Subiecte în articol: incendii de vegetatie Giurgiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close