Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Prahova a jefuit două case de pariuri, și-a cumpărat un porc cu banii furați și s-a plimbat prin străinătate

Un bărbat din Prahova a jefuit două case de pariuri, și-a cumpărat un porc cu banii furați și s-a plimbat prin străinătate

Un jaf comis la o casă de pariuri din Prahova i-a adus pe oamenii legii față în față cu o cunoștință mai veche.

de Cristi Georgescu    |    27 Feb 2024   •   13:58

Jaful a fost dat în stațiunea Slănic Prahova iar imaginile infracțiunii au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Se vede, în secvența respectivă, cum un individ forțează cu ranga o ușă, intră într-o incintă și iese apoi cu o cutie în brațe,

În casa de bani se aflau peste 16.000 de lei.

Polițiștii l-au depistat rapid pe suspect, în persoana unui angajat al casei de pariuri, și l-au ridicat de la domiciliu, însă partea interesantă abia acum urmează: infractorul este recidivist, iar cu prada dintr-o "ispravă" anterioară a plecat la cumpărături.

"Suspectul de 36 de ani, din localitatea Dumbrăvești, și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, spun aceleași surse apropiate investigației.

Potrivit oamenilor legii, prejudiciul este de peste 16.300 lei. Bărbatul nu se află la primul furt de acest fel.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, același individ a intrat într-o altă casă de pariuri, de această dată din orașul Plopeni.

De acolo a sustras suma de 26.000 lei. Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul le-a spus polițiștilor că din acei bani și-a cumpărat lemne de foc și un porc pentru Crăciun, iar cu restul banilor a plecat în străinătate, unde a făcut alte cumpărături.

După reținerea pentru 24 de ore, el urmează să fie prezentat instanței pentru dispunerea unei măsuri preventive", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Georgescu.

Ce spun autoritățile despre jaful de la Slănic Prahova

"Polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în comuna Dumbrăveni, la domiciliile a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 

În fapt, bănuiții, la data de 8 ianuarie, ar fi sustras din incinta unei societăți comerciale din orașul Slănic un seif în care se aflau aproximativ 16.300 de lei.

La sediul unității de poliție au fost conduse două persoane, în vederea audierii.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi al celor din cadrul Poliției orașului Plopeni, dar și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi 'Matei Basarab' Ploiești", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close