Antena 3 CNN Actualitate Locale Localitatea cu cele mai înguste trotuare din România

Localitatea cu cele mai înguste trotuare din România

Locuitorii din Curtea de Argeş au trotuare pe care poate circula un singur om. În unele zone, chiar şi aceste trotuare sunt blocate de câte un stâlp de electricitate şi un semn de circulaţie. S-a ajuns la această situaţie după ce, fosta municipalitate a reabilitat mai multe străzi din oraş pe bani europeni. Dar a uitat de rigole, aşa că a găsit o soluţie de compromis şi a îngustat trotoarele. Asta spre nemulţumirea locanicilor.

Localitatea cu cele mai înguste trotuare din România
de Mariana Zaharia    |    17 Sep 2021   •   14:36

Strada Măceșului, Curtea de Argeș. Cele două trotuare par, mai degrabă, o glumă. Nu e loc de doi oameni pe ele. De fapt, uneori nu încape nici un singur om, dacă mai cară şi un căruţ. Soț și soție, o familie pleacă zilnic pe jos ca să-și rezolve treburile din oraș.

Când nu sunt mașini, merg pe șosea. Dar, dacă apare un autoturism, trebuie să aleagă: cine merge pe trotuar şi cine rămane pe carosabil, sau merg unul în spatele celuilalt.

În timp ce oamenii caută soluţii de moment, actuala administrație locală susţine că aşteaptă să aibă voie să intervină.

În prezent, în Curtea de Argeș se lucrează. tot la trotuare. Însă la altele decât cele înguste.

Autoritățile le vor pavate cu granit pe cele care au dimensiuni normale. Oamenii care se chinuie trebuie să mai aibă răbdare şi să continue să facă haz de necaz.

×
Subiecte în articol: Curtea de Arges trotuare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close