Antena 3 CNN Actualitate Locale Categoriile profesionale expuse infectării cu Covid-19 pot primi 200 de lei pentru testare. Cum se pot accesa banii

Categoriile profesionale expuse infectării cu Covid-19 pot primi 200 de lei pentru testare. Cum se pot accesa banii

Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) va acorda un sprijin financiar de 200 de lei farmaciştilor, jurnaliştilor, curierilor, funcţionarilor și angajaților din alimentația publică pentru a se testa pentru coronavirus. Proiectul se va desfășura pe parcursul anului 2020.

Categoriile profesionale expuse infectării cu Covid-19 pot primi 200 de lei pentru testare. Cum se pot accesa banii
Sursa foto: Hepta
18 Iun 2020   •   17:10

De acest ajutor financiar pot beneficia aproximativ 3.000 de persoane, iar proiectul se va derula pe tot parcursul acestui an.

Proiectul se numeşte „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” şi are un buget de 633.000 de lei, din care 600.000 de lei sprijinul financiar propriu-zis, 30.000 de lei pentru aplicaţia de înscriere şi 3.000 de lei pentru hosting aplicaţie, potrivit proiectului de hotărâre publicat de CGMB.

„Obiectivul proiectului îl reprezintă limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor farmaciilor, angajaţilor din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanşilor mass-media, angajaţilor firmelor de curierat, precum şi a efectelor extrem de grave ale acestuia, prin testarea RT-PCR pentru SARS-CoV-2, acordând un sprijin financiar în cuantum total de 200 de lei/beneficiar pentru decontarea serviciilor medicale”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de CGMB.

Potrivit proiectului, cei care doresc să fie testați trebuie să se înscrie voluntar în baza de date a beneficiarilor și să meargă pentru recoltare la clinicile de stat și private partenere. Decontarea testelor se va face direct de către municipalitate.

Reguli pentru obținerea sprijinului financiar pentru testarea Covid-19

Beneficiarii trebuie să respecte următoarele criterii de eligibilitate:

- cetățeni ai Municipiului București, cu domiciliul stabil sau viza de reședință în Municipiul București;
- angajați ai farmaciilor, angajați din domeniul alimentației publice, reprezentanți ai mass-media și angajați ai firmelor de curierat, care dovedesc acest lucru rintr-un document justificativ (ex. adeverință) eliberat de angajator;
- persoane care nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Național de Sănătate Publică din România.

×
Subiecte în articol: testare coronavirus
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close