Antena 3 CNN Actualitate Locale Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Fără drept de apel! Perdanţi: CJ Harghita şi preşedintele Borboly Csaba (UDMR)

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Fără drept de apel! Perdanţi: CJ Harghita şi preşedintele Borboly Csaba (UDMR)

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț după ce Instanţa Curții de Apel Ploiești a respins contestația formulată de autoritățile din Harghita.

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Fără drept de apel! Perdanţi: CJ Harghita şi preşedintele Borboly Csaba (UDMR)
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   18:50

"Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021", se arată în hotărârea pronunţată de instanță.

În luna iunie, judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis ca zona Cheile Bicazului să rămână în administrarea județului Neamț însă această decizie nu l-a mulțumit pe preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly.

Borboly a depus pe 12 octombrie 2020, la Curtea de Apel Ploiești, o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive şi irevocabile prin care comunei Bicaz Chei îi este reconfirmat dreptul de administrare a Cheilor Bicazului.

Preşedintele CJ Harghita spunea atunci că îşi întemeiază demersul pe faptul că instanța nu ar fi luat în considerare probe care ar fi favorizat județul Harghita.

O decizie din 2019 a dat câştig de cauză celor din Harghita

Cheile Bicazului sunt revendicate atât de județul Neamț, cât și de Harghita. În 2013 procesului a fost strămutat îla Tribunalul Prahova.

Judecătorii acestei instanţe s-au pronunțat în 2019 în favoare autorităţilor din Harghita:

"Anulează procesul-verbal avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, emis în anul 1998. Stabileşte linia de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacul Roşu – limita Jud. Neamţ 0 + 000 32 + 32,000 Km., conform Hotărîrii nr. 540/2000 din 22/06/2000", se menţiona în soluţia de atunci a instanţei respective.

Astfel, potrivit acestei hotărâri, Cheile Bicazului aparţineau în totalitate de judeţul Harghita. Este vorba de zona de la Gheorgheni spre Neamţ, pe o distanţă de 32 de kilometri, trecând de staţiunea Lacu Roşu, şi coborând serpentinele spre comuna Bicaz Chei.

×
Subiecte în articol: Cheile Bicazului Neamţ
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close