Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de oameni, în pericol, în Prahova. Apă cu arsen la robinet, în locul apei potabile!

Mii de oameni, în pericol, în Prahova. Apă cu arsen la robinet, în locul apei potabile!

Mii de locuitori dintr-o comună din Prahova au rămas fără apă potabilă, după ce instituția care asigură controlul parametrilor a identificat în sistemul de alimentare valori depășite ale arsenului.

Mii de oameni, în pericol, în Prahova. Apă cu arsen la robinet, în locul apei potabile!
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   09:09

Primele depășiri ale valorilor normale au fost înregistrate în urmă cu trei luni în Comuna Cocorăștii Colț, județul Prahova, iar ultimele analize făcute de reprezentanții DSP au arătat că peste 2.600 de localnici au apă otrăvită la robinete.

De atunci, consumul de apă de la robinet a fost interzis, iar oamenii spun că nu folosesc apa nici măcar pentru a spăla hainele, din cauza mirosului neplăcut.

"Dacă consumăm în cantități foarte, foarte mari poate cauza cancere de piele, boli oncologice și poate afecta întregul sistem", informează Alice Conea, director DSP Prahova.

Primăria din localitate speră ca problema să se rezolve în cel mult o lună, astfel încât oamenii să aibă acces la apă potabilă.

Citește și: Despăgubiri de sute de euro pentru românii care au zboruri întârziate sau anulate. Drepturile pasagerilor care călătoresc cu avionul

"Au fost demarate demersuri foarte înaintate pentru achiziționarea unei instalații care va reține 100% arsenul din pânza freatică", a declarat Marian Stanciu, primarul comunei.

O situație asemănătoare a avut loc și într-o altă comună din apropiere, unde reprezentanții DSP au găsit arsen în apa potabilă, peste nivelul admis.

 

 

×
Subiecte în articol: arsen apă otrăvită judeţul Prahova
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close