Antena 3 CNN Actualitate Locale Copilotul elicopterului prăbuşit în tragedia aviatică din Constanţa îşi dona o parte din salariu pentru copiii cu boli grave

Copilotul elicopterului prăbuşit în tragedia aviatică din Constanţa îşi dona o parte din salariu pentru copiii cu boli grave

Locotenentul Sorin Pătraşcu, copilot al elicopterului IAR 330 – Puma care s-a prăbuşit miercuri seara în zona Cogealac din judeţul Constanţa, se implica frecvent în campanii umanitare pentru copiii cu boli grave. Copilotul lucra din 2016 pentru MApN şi avea 500 de ore de zbor la activ.

Copilotul elicopterului prăbuşit în tragedia aviatică din Constanţa îşi dona o parte din salariu pentru copiii cu boli grave
Sursa foto: Facebook/Sorin Pătrașcu
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   12:29

„Era un tânăr minunat şi gata să ajute mereu pe toată lumea. Nici nu mai ţin minte câţi copii bolnavi a ajutat. Sorin avea un suflet atât de bun, cum rar mai găseşti în ziua de azi… Păcat că s-a dus atât de devreme”, a declarat pentru Adevărul un consătean al locotenentului Sorin Pătraşcu. Pe contrul personal de Facebook, Sorin Pătrașcu distribuia constant cazurile copiilor cu boli grave.

Şapte militari români cu vârste cuprinse între 27 şi 53 de ani au murit în elicopterul IAR 330-Puma prăbuşit în Constanţa, în timp ce încercau să îşi salveze un alt coleg care s-a prăbuşit cu un avion de vânătoare MIG-21 Lancer.

"Suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri! În catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, şi-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

 Reamintim că elicopterul militar tip IAR 330 - Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operațiunile de căutare–salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi sunt alături de familiile militarilor decedați.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

 

×
Subiecte în articol: Constanța copilot militari
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close