Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi dezvăluiri în cazul pedofilului olandez suspectat că ar fi ucis o fetiță de 11 ani din Dâmbovița

Noi dezvăluiri în cazul pedofilului olandez suspectat că ar fi ucis o fetiță de 11 ani din Dâmbovița

Noi informaţii despre cazul cetăţeanului olandez considerat principalul suspect în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița.

Noi dezvăluiri în cazul pedofilului olandez suspectat că ar fi ucis o fetiță de 11 ani din Dâmbovița
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ştefan Petrică    |    Carmina Pricopie    |    02 Dec 2022   •   15:19

2,3 milioane de fişiere au găsit anchetatorii în casa pedofilului olandez care, în urmă cu 3 ani, a răpit şi ucis o fetiţă din Dâmboviţa. Mihaela Adriana Feraru avea 11 ani când a fost răpită de pe stradă, din localitatea Gura Şuţii. Şi nu a fost singura victimă a pedofilului. 

Deşi au crezut mult timp că olandezul făcea parte dintr-o reţea de pedofili, procurorii au clasat subit dosarul.

Johannes Visscher avea 47 de ani. Era un cetăţean olandez care, în septembrie 2019, a devenit cel mai căutat individ din România. Era principalul suspect al asasinării unei copile în vârstă de 11 ani de la Gura Şuţii. 

Şi ar fi făcut totul după un plan bine pus la punct. A fugit din România înainte ca poliţiştii să pună mâna pe el. Şi, în mod ciudat, a murit la scurt timp după ce a aterizat la Amsterdam. Oficial, autorităţile olandeze au comunicat că Visscher a intrat intenţionat cu maşina într-un camion. Dar, înainte şi-a şters aproape toate conturile din reţelele de socializare, din Google şi din aplicaţii. 

Iar anchetatorii aveau să afle că tot el este cel care, în 2016, a ademenit o fetiţă cu gumă de mestecat, în celălalt căpăt de ţară, la Iaşi. De aici a pornit o anchetă complexă, pentru că era clar că olandezul venise de mai multe ori în ţara noastră după copii. 

Într-un răspuns oficial, la o interpelare a Camerei Reprezentanţilor Statelor Generale, miniștrii Afacerilor Externe și ai Justiției și Securității au scris că Visscher nu era introdus într-o bază de date comună europeană, deşi era un prădător sexual condamnat în Olanda pentru asta. 

"Doar când România ar fi solicitat informații în contextul screening-ului de angajare sau în scopuri de drept penal, Olanda ar fi acționat preventiv şi ar fi trimis documentație judiciară în România."

SURSA: Camera Reprezentanților Statelor Generale

Procurorul de la Parchetul General al României a emis 3 ordine europene de anchetă, iar omologii din Olanda i-au percheziţionat casa lui Visscher din Olanda. 140 de sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice au fost ridicate şi analizate de experţi, în căutarea unor complici. 

"Existând posibilitatea ca sistemele informatice și suporturile de stocare a datelor ridicate de la locuința inculpatului Visscher Johannes să conțină date relevante care sa documenteze întreaga activitate infracțională desfășurată de către inculpatul Visscher Johannes pe teritoriul României, inclusiv informații apte să conducă la identificarea unor alți participanți, coautori sau complici, la faptele ce fac obiectul prezentei investigații, Tribunalul București a încuviințat efectuarea a trei percheziții informatice asupra a mai mult de 140 de sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice."

SURSA: Tribunalul Dâmboviţa, rejust.ro

"(...) în perioada noiembrie 2019 — ianuarie 2021 au fost analizate peste 2,3 milioane fișiere. Totuși în ceea ce privește două medii de stocare s-a constatat că este criptat conținutul acestora, fiind necesar a se folosi parole. Cunoștințele tehnice la nivel european nu au permis accesarea și decriptarea acestor medii de stocare."

SURSA: Tribunalul Dâmboviţa, rejust.ro

În acelaşi timp, poliţişti din toată ţara au verificat peste două mii de firme care închiriază maşini, pentru a-i stabili rutele de deplasare ale olandezului la fiecare excursie în România. 

În martie anul acesta, la doi ani şi jumătate de la asasinarea Adrianei, Parchetul General a clasat dosarul, motivul fiind decesul olandezului.

×
Subiecte în articol: Dambovita ucis olandez suspectat
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close