Antena 3 CNN Actualitate Locale Directoarea Centrului Creşe Ploieşti, acuzată că lua mită de la angajatele care furau mâncarea copiilor, eliberată

Directoarea Centrului Creşe Ploieşti, acuzată că lua mită de la angajatele care furau mâncarea copiilor, eliberată

Directoarea Centrului Creşe Ploieşti, acuzată că lua mită ca să închidă ochii la furturile subalternelor din mâncarea copiilor, este liberă. Musaca fără carne şi paste fără brânză. Asta primeau copiii din creşele ploieştene, din cauza angajatelor care le furau mâncarea. Informaţia reiese din interceptările făcute de anchetatori.

Directoarea Centrului Creşe Ploieşti, acuzată că lua mită de la angajatele care furau mâncarea copiilor, eliberată
Sursa foto: Colaj Antena 3| Hepta| Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Cristi Georgescu    |    14 Dec 2021   •   10:07

Mai mulți angajați ai creșelor din Ploiești sunt acuzați de mai multe fapte de corupție și delapidare, într-un dosar penal care vizează furturi din alimentele copiilor dar și mai multe produse de igienă sau aparatură electrocasnică.

Potrivit datelor din anchetă, angajate din creșele ploieștene ar fi oferit sume de bani și alte "atenții" directorului Centrului Creșe Ploiești, Angelica Fodor, pentru ca aceasta din urmă să închidă ochii la furturile care aveau loc la unitățile de învățământ.

Copiii de la mai multe creșe ploieștene nu mai văzuseră un copan de pui de la începutul anului.

Copiii primeau musaca fără carne şi paste fără brânză

În urma interceptării convorbirilor a reieşit că în farfuriile copiilor ajungea doar musaca fără carne şi paste fără brânză.

În anchetă este vizată şi directoarea Centrului Creşe Ploieşti care ar fi primit bani şi mici atenţii din partea angajatelor, pentru a trece cu vederea furturile.

În referatul de arestare, procurorii arată că în urma interceptării convorbirilor dintre angajatele creşelor a reieşit că mâncarea copiilor era "diluată" atât de tare, încât în farfurie ajungea doar musaca fără carne şi paste fără brânză.

La creşele din Ploieşti sunt lăsaţi în grija educatorilor copii cu vârsta cuprinsă între 11 luni şi 3 ani.

Mâncarea cumpărată pentru creşe era porţionată în trei de către angajatele creşelor, astfel că doar dintr-o singură parte se prepara hrana pentru copii.

Apa minerală şi carnea de vită erau luate acasă de angajate

Restul ajungea în cămările angajatelor şi ale şefei de centru. Apa minerală şi carnea de vită nici măcar nu mai ajungeau în magazia creşelor, ci erau luate acasă de angajate. 

Chiar ele recunoşteau în discuţiile telefonice purtate că le era "milă" de copii care "nu văzuseră copan" de la începutul anului. Mâncau paste fierte şi cartofi fierţi.

"În realitate, ulterior ridicării produselor alimentare din magazia unitatii, acestea se împart în trei şi cu alimentele ce rămân se prepara hrana. 

Prejudiciul total este de e aproximativ 108.000 lei/an

Potrivit procurorului de caz, se arată în documentul citat, din datele existente până la acest moment se poate estima un prejudiciu total de aproximativ 108.000 lei/an cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, raportat la numarul de persoane care îşi însuşesc zilnic bunuri alimentare şi nealimentare din cadrul creşelor şi la numărul de creşe din subordinea Centrului Creşe Ploieşti.

Într-un comunicat remis presei, procurorii estimează că angajatele creşei sustrăgeau din mâncarea copiilor încă din anul 2017.

Directoarea Centrului Creşe Ploieşti a fost eliberată 

Angelica Fodor, arestată în urma perchezițiilor a fost eliberată astăzi, 13 decembrie 2021, în urma unei decizii definitve a Curții de Apel Ploiești. Instanța a invocat lipsa de competență a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a anulat mandatul de arestare.

Dosarul va fi preluat cel mai probabil de DNA Ploiești iar procurorii anticorupție vor începe ancheta de la zero, de la actul de sesizare.

Vor fi luate în considerare doar declarațiile martorilor și vor fi scoase din dosar probe importante, inclusiv interceptările convorbirilor telefonice sau înregistrări ambientale.

De asemenea, se discută despre carnea de vită și apă minerală, produse care nici nu au fost trecute prin creșă, ci însușite de angajați, fără a întocmirea documentelor care sa ateste faptul că produsele respective au fost utilizate pentru preparea hranei, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Prahova, instanță care a dispus arestarea preventivă a șefei de centru, măsură ulterior anulată de Curtea de Apel Ploiești.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close