Antena 3 CNN Actualitate Locale Educatoare din Pitești, condamnată la 2 ani și 7 luni de închisoare, după ce a agresat doi copii

Educatoare din Pitești, condamnată la 2 ani și 7 luni de închisoare, după ce a agresat doi copii

O educatoare din Pitești a fost condamnată penal pentru purtare abuzivă, după ce a agresat doi copii pe care îi avea în grijă. Femeia a primit o pedeapsă de 2 ani și 7 luni de închisoare, cu suspendare, iar timp de cel puțin 4 ani nu mai are voie să lucreze cu minori.

de Mariana Zaharia    |    Andreea Ştefan    |    01 Feb 2024   •   16:32

Femeia era educator puericultor la o grădiniță din Pitești. În mai 2022, ea a fost reclamată de părinții unei fetițe că ar fi rănit copilul.

După o discuție, ar fi trântit-o pe fată de oliță, atât de tare încât i-a provocat o vânătaie în zona intimă. Câteva zile mai târziu, același copil a povestit că doamna ar fi încercat să o strângă de gât.

Lucru confirmat și de ceilalți copii, dar și de colege ale educatoarei care au spus că au văzut urmele roșii pe gâtul copilului.

O altă victimă a fost, conform instanței, un băiat în vârstă de 3 ani și 3 luni pe care femeia l-ar fi trântit la podea. Copilul s-a lovit la nas și chiar a sângerat.

Mai multe martore au spus că educatoarea le-a dat să spele hainele copilului, care erau pătate de sânge.

Anchetatorii au stat de vorbă cu părinții, cu colegele educatoarei și cu persoanele din conducerea grădiniței. Și, pentru că era o situație specială, în condiții speciale au vorbit și cu cei mici.

Au concluzionat judecătorii că există probe suficiente ca educatoarea să fie condamnată pentru purtare abuzivă în formă continuată.

Pedeapsa de 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare este completată de interdicțiile conform cărora ea nu mai avea  voie să aibă locuri de muncă ce presupun să interacționeze cu minori.

×
Subiecte în articol: Pitești educatoare inchisoare
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close