Antena 3 CNN Actualitate Locale Fetiţă răpită dintr-un parc din Oradea şi batjocorită de un bărbat de 66 de ani

Fetiţă răpită dintr-un parc din Oradea şi batjocorită de un bărbat de 66 de ani

O fetiţă în vârstă de 12 ani a fost răpită dintr-un parc din Oradea, dusă într-o casă din apropiere şi batjocorită de un bărbat de 66 de ani.

Fetiţă răpită dintr-un parc din Oradea şi batjocorită de un bărbat de 66 de ani
Sursa foto: Pixabay
de Alin Tarnovschi    |    07 Mai 2021   •   12:14

Fetiţa se juca în Parcul Salca din Oradea, luni după-amiază (3 mai 2021), când, la un moment dat, un bărbat s-a apropiat de ea şi a început să îi vorbească.

Bărbatul a încercat iniţial să o convingă pe fetiţă să îl însoţească într-o casă din apropiere, însă pentru că fetiţa a refuzat să meargă, bărbatul a prins-o de mână şi a târât-o până la casa de pe strada Căprioarei.

Răpită din parc şi dusă în casă, fetiţa a fost batjocorită de bărbat, sărutată şi mângâiată în zonele intime, apoi a reuşit să iasă în curte şi să plece.

Fetiţa s-a dus direct acasă şi le-a povestit părinţilor tot ce s-a întâmplat, iar aceştia sunat imediat la Poliţie.

Fetiţă răpită din parc şi batjocorită de un bărbat de 66 de ani

Agresorul în vârstă de 66 de ani a fost prins câteva zile mai târziu de poliţiştii din Oradea, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore. Joi, bărbatul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorii au cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia.

Cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală, suspectul, Dan Miclăuş, a fost arestat preventiv, însă decizia nu este definitivă, notează ebihoreanul.ro.

Sfaturile Poliţiei pentru părinţi:

  • Învaţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;
  • Explicaţi-i, pe înţelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni; în nici un caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext;
  • Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte;
  • Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte;
  • • Învaţaţi-l că, în orice situație riscantă s-ar afla, să ceară ajutorul și să apeleze la un politist sau la un adult însoţit de un copil;

Sfaturile Poliţiei pentru copii:

  • Să nu se îndepărteze de părinţi atunci când se află în oraş, la cumpărături sau pe stradă, în vacanţe;
  • Să nu intre în vorbă cu persoane necunoscute şi să nu răspundă invitaţiei acestora de a-i însoţi, indiferent ce le-ar spune  aceștia
  •  Să nu se lase intimidaţi de ameninţări sau impresionaţi de promisiunile acestora - atunci când sunt acostaţi de asemenea persoane,să se îndepărteze imediat de acestea şi să alerteze imediat persoanele din jur, iar dacă au telefon mobil, să sune la 112.
  • Să evite deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate
  • Daca sunteti agresati, nu aveti retineri in a tipa si chiar a riposta fizic. O astfel de reactie il poate determina pe agresor sa va lase in pace si sa paraseasca imobilul.

×
Subiecte în articol: Oradea Parcul Salca
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close