Antena 3 CNN Actualitate Locale Garda de mediu, anunț despre calitatea aerului de pe litoral, după incendiul de la Petromidia

Garda de mediu, anunț despre calitatea aerului de pe litoral, după incendiul de la Petromidia

În urma incendiului de la Petromidia, oamenii s-au temut pentru viața lor. Fumul gros făcea ca aerul să fie greu de respirat. Cu toate acestea, rezultatele de pe urma monitorizării aerului arată altceva.

de Alexandra Axinia    |    22 Iun 2023   •   15:10

"O echipă din partea Gărzii Naționale de Mediu Constanța împreună cu cei de la ISU desfășoară o anchetă pentru a afla ce a stat la baza deflagrației. S-au prelevat probe de aer din partea Agenției de Mediu Constanța.

A fost analizată calitatea aerului de ieri, de la ora 21.00 și până astăzi la 11.00. 

Nu au fost înregistrate depășiri mulțumită și condițiilor meteorologice care au favorizat dispersia aerului, iar rezultatele monitorizării nu au prezentat depășiri. Astfel, aerul înconjurător nu a fost afectat. 

Echipele noastre sunt în continuare la fața locului și se dau asigurări că în cazul în care va apărea vreun risc vom putea transmite informații în timp util.

Din informațiile pe care le avem, cauza incendiului provine de la o pompă de la instalația de hidrocracare", a declarat Andrei Corlan, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. 

Citește și: ISU Constanţa: "Ei sunt câțiva dintre cei 100 colegi care, astăzi, au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță"

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close