Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”. Pompierii din Constanţa au un coleg "înaripat", pe care mai întâi l-au salvat de la îngheţ

”Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”. Pompierii din Constanţa au un coleg "înaripat", pe care mai întâi l-au salvat de la îngheţ

Pompierii de la ISU Constanţa au fost solicitaţi să salveze o lebădă care rămăsese blocată pe acoperişul unei clădiri. Apoi au avut parte de încă o salvare inedită: au evacuat 20 de găini dintr-o anexă în flăcări.

”Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”. Pompierii din Constanţa au un coleg "înaripat", pe care mai întâi l-au salvat de la îngheţ
Sursa foto: ISU Constanţa
de Alexandra Dima    |    08 Feb 2023   •   09:16

Viaţa de pompier e plină mereu de adrenalină, iar uneori şi de umor. Pompierii de la ISU Constanţa au avut parte din plin de ambele, după ce au fost solicitaţi să ajute o lebădă dezorientată aflată pe acoperişul unei clădiri. 

„112! Ce urgență aveți?”

„- Este o lebădă pe acoperişul unei clădiri. Pare dezorientată şi nu poate să zboare. Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă”.

„- Am înțeles! Am trimis un echipaj.”

Doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături. Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap.

Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe, arată într-o postare pe pagina de Facebook a ISU Constanţa.

Citeşte şi: O veveriță aproape îngheţată de frig a fost salvată de un trecător, în Mediaș. "Omenește am făcut totul!"

Cum au fost solicitaţi imediat să meargă la o intervenţie, au pornit cu tot cu lebăda din autospecială. 

„N-am apucat să strângem cordiţa când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”, au precizat salvatorii. 

"A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jur"

Ei au ţinut să sublinieze şi faptul că noul "coleg" pe care l-au numit "Servantul 4" a fost foarte cuminte şi nu le-a creat probleme:  

„-Nu ne-a făcut nicio problemă. A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.”

Cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiş, a îngheţat de frig şi nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină.

„După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pe semne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile!”

Dacă tot au avut coleg înaripat, din anexa incendiată la care au intervenit, pompierii au salvat nu mai puţin de 20 de găini!

"Servantul 4" şi-a încheiat misiunea când a fost preluat de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a mai anunţat ISU Constanţa.

×
Subiecte în articol: ISU Constanța Lebădă
Parteneri
Copia OUG 13, adoptată în Senat. Aleșii ”nu au știut ce votează”
x close