Antena 3 CNN Actualitate Locale Cercetat penal de DNA pentru corupție, Iulian Dumitrescu candidează la șefia CJ Prahova din partea PNL

Cercetat penal de DNA pentru corupție, Iulian Dumitrescu candidează la șefia CJ Prahova din partea PNL

Iulian Dumitrescu, actualul președinte al Consiliului Județean Prahova, cercetat de DNA, va candida pentru un nou mandat la șefia CJ din partea PNL.

Cercetat penal de DNA pentru corupție, Iulian Dumitrescu candidează la șefia CJ Prahova din partea PNL
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ioana Mircea    |    20 Mar 2024   •   22:41

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, care este cercetat de DNA pentru fapte de corupție, a fost anunțat că va candida pentru un nou mandat la șefia CJ, potrivit unui comunicat transmis de PNL Prahova.

Scrisoarea deschisă a primarilor liberali din județul Prahova, adresată conducerii Partidului Național Liberal, susține că aceștia își manifestă susținerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de președinte de CJ. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Prahova.

Potrivit comunicatului PNL Prahova, printre argumentele aduse pentru susținerea lui Iulian Dumitrescu se numără performanța sa în atragerea de fonduri europene și valoarea totală a proiectelor contractate în ultimii trei ani și jumătate, care depășește trei miliarde de euro, fiind de zece ori mai mare decât în mandatul anterior.

"Semnatarii scrisorii de susținere spun că județul Prahova are nevoie de continuitate. Județul nostru are nevoie de continuitate", se menționează în comunicatul PNL Prahova.

Iulian Dumitrescu, care este sub control judiciar pentru luare de mită și fals în declarații, a anunțat anterior că demisionează din toate funcțiile deținute în PNL, inclusiv din postul de prim-vicepreședinte PNL și președinte al PNL Prahova, în contextul acuzațiilor aduse de DNA.

Dosarul în care este implicat Iulian Dumitrescu vizează și alte două persoane: sora sa, cercetată pentru complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, și cumnatul acestuia, cercetat pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații, potrivit agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Iulian Dumitrescu PNL
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close