Antena 3 CNN Actualitate Locale Maşină strivită de un tren, pe un pod feroviar din Constanţa | Operaţiune de salvare a şoferului

Maşină strivită de un tren, pe un pod feroviar din Constanţa | Operaţiune de salvare a şoferului

O maşină a fost strivită de un tren şi târâtă zeci de metri pe un pod feroviar situat între localităţile Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

de Alin Tarnovschi    |    16 Noi 2023   •   08:30

Maşina condusă de un şofer în vârstă de 35 de ani a fost lovită de tren şi apoi târâtă pe podul feroviar, acolo unde trenul s-a oprit, iar autoturismul, transformat într-un morman de fiare, a rămas blocat între tren şi structura metalică a podului.

Impactul a fost atât de puternic încât motorul autoturismului a căzut de pe pod, pe o şosea intens circulată, însă, din fericire, nicio maşină nu a fost lovită.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea al judeţului Constanţa au intervenit la locul accidentului cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Fripis, dar şi cu echipaje SMURD.

Tânărul şofer a fost găsit de salvatori conştient, însă grav rănit, pompierii demarând o operaţiune contracronometru pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate.

"În această dimineață, pompierii militari constănțeni au fost anunțați prin apel la numărul unic de urgență 112, de producerea unui accident rutier pe DN2A intersecție cu DJ228. 

La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoplatformă, autoscara de salvare la înălțime, un echipaj SMURD și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Sosiți la locul intervenției, colegii au constatat că este vorba despre un accident produs între un autoturism și un tren. Șoferul din autoturism era încarcerat, fiind conștient, cooperant. Colegii au început să lucreze pentru extragerea acestuia, intervenția fiind una dificilă  din cauza faptului că accesul la persoana încarcerată a fost posibil doar cu ajutorul autoscării, pentru calarea acesteia fiind nevoie de blocarea circulației pe o bandă de mers. S-a lucrat la o înălțime de 9 metri, într-un spațiu limit, fără loc sufficient de manevre, fiind astfel îngreunată operațiunea de salvare. 

Din fericire, victima a fost extrasă în siguranță, conștientă. Cooperantă și transportată la Spitalul Județean Constanța. Conductorul trenului de marfă a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD în urma unui atac de panică, însă a refuzat transportul la spital", se arată într-un comunicat al ISU Constanţa.

×
Subiecte în articol: accident Constanța ISU Constanța
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close