Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol ecologic la câțiva kilometri de București. Oamenii au ieșit disperați în stradă: "Nu putem să facem nimic"

Pericol ecologic la câțiva kilometri de București. Oamenii au ieșit disperați în stradă: "Nu putem să facem nimic"

Este pericol ecologic la câțiva kilometri de București. Disperați de situație, oamenii au ieșit în stradă. Edilul spune că nu e problema primăriei.

Pericol ecologic la câțiva kilometri de București. Oamenii au ieșit disperați în stradă: "Nu putem să facem nimic"
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   20:44

Staţia de epurare din Otopeni amenință vieţiile locuitorilor. Oamenii trăiesc un coşmar în fiecare zi din cauza mirosului îngrozitor şi a dezastrului ecologic de la Balta Pasărea.

După zeci de sesizări, sute de locuitori din comuna Tunari au ieşit în stradă pentru a-şi arată disperarea. Ei se plâng că nu-şi pot deschide ferestrele şi nici nu-şi pot lasă copiii afară. Cu toate acestea, primarul din Otopeni spune că nu este niciun miros şi aruncă vina în curtea celor de la Agenţia pentru Îmbunătăţiri Funciare.

"Nu ne putem deschide geamurile să ne aerisim casa, nu ne putem scoate copiii în curte să se joace, nu putem să facem nimic. Miroase groaznic. În baltă nu mai exista faună, au murit peștii, mirosul este insuportabil", spun locuitorii din Turnari.

După ani buni de aşteptare locuitorii din Tunari s-au decis să arunce baloţi cu paie în canalul de desecare pentru a opri temporar înaintarea deşeurilor.

"S-au făcut demersuri de către Garda de Mediu, Ministerul Mediului, Apele Romane, DSP. S-au luat probe. Se știe foarte bine că stația de epurare este subdimensionata, ea funcționează în avarie", a spus Cristian Niculae, primar Turnari.

Cei de la Garda de Mediu susțin că în acea baltă se aruncă materii fecale. "Din când în când se deversează pur și simplu materiile fecale, fără a mai trece prin stația de epurare", a spus Popa Octavian Marius, fost comisar Garda de Mediu.

Cu toate acestea, primarul oraşului Otopeni spune că staţia de epurare este perfect funcţională. "Nu este niciun dezastru ecologic, canalul pornește din localitatea Buftea trece prin mai multe localități și urmează Tunari si așa mai departe.  Nu este niciun miros, haideți să terminăm cu mirosul.

Cei care ar trebui să găsească o soluţie sunt cei de la Agenţia pentru Îmbunătăţiri Funciare, potrivit primarului din Otopeni.

"Nu e treaba primăriei, ANIF-ul este cel care face aceste lucrări. Primăria nu poate face lucrări din fonduri proprii pentru o zonă pe care nu o administrează", a afirmat Silviu Constantin Gheorghe, primar Otopeni.

Echipa Antena 3 CNN a cerut un punct de vedere din partea oficialilor de la Agenţia pentru Îmbunătățiri Funciare, însă nu ne-au transmis încă niciun răspuns.

×
Subiecte în articol: pericol ecologic București Otopeni turnari
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close