Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul din Gorj anunță rezultatul verificării clădirilor din Târgu-Jiu: "Cei care au plecat de teamă la țară se pot întoarce acasă"

Prefectul din Gorj anunță rezultatul verificării clădirilor din Târgu-Jiu: "Cei care au plecat de teamă la țară se pot întoarce acasă"

Prefectul din Gorj, Cristina Cilibiu, a ajuns miercuri la biserica recent afectată de cutremur, pentru a face verificări. Aceasta a precizat, la Antena 3 CNN, și ce au găsit echipele care au inspectat structura clădirilor din Târgu-Jiu.

Prefectul din Gorj anunță rezultatul verificării clădirilor din Târgu-Jiu: "Cei care au plecat de teamă la țară se pot întoarce acasă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    15 Feb 2023   •   13:36

Cutremurul de 5,5 pe scara Richter produs marți în zona Târgu-Jiu a fost resimțit și la Tismana. Turla unei biserici din localitate a fost serios avariată.

Totodată, instituția prefectului din Gorj este extrem de afectată şi a sistat activitatea. De asemenea, a existat la un moment dat pericol de explozie, după ce au apărut trei fisuri în țeava de gaz.

"Da. Într-adevăr, încă de aseară am primit mai multe apeluri pe 112 în ceea ce privește mai multe zone care au fost afectate, încă de aseară s-au constituit mai multe comisii mixte care au mers în teren cu prioritate la blocurile de locuit, acolo unde trebuia să începem cu a vă spunem veștile bune, pentru că nu avem victime în momentul de față și este cel mai important, și nici persoane evacuate.

S-a mers aseară în toate locațiile, acolo unde au fost semnalate probleme. Nu sunt afectate clădirile, blocurile de locuit, ca și structură de rezistență. Deci cei care au plecat de teamă la țară se pot întoarce acasă", a transmis Cristina Cilibiu

Citeşte şi: Peste 50 de replici după cutremurul de 5,7 pe Richter din județul Gorj! Specialiștii nu au explicații

De asemenea, prefectul de Gorj a dat asigurări că oamenii se pot întoarce fără griji la casele lor.

"Da, în momentul de față, v-am spus, au fost comisii și acum, pentru că se tot primesc rapoarte operative, au fost activate comitetele locale de situații de urgență și încă se primesc rapoarte operative din teritoriu cu ce s-a întâmplat în teritoriu, iar în momentul de față, pentru că într-adevăr avem mai multe clădiri care au fost afectate mai puternic.

Una dintre este este Palatul Administrativ, acolo unde desfășoară activitate Instituția Prefectului și Consiliul Județean. Acolo este o clădire destul de veche, a cărei construcția a început în 1898 și a fost terminat în 1904 este o clădire monument istoric care a fost puternic afectată.

Sala Maură, acolo unde marea majoritate a evenimentelor se se întâmplau, încă mai cad-i în momentu de față bucăți din tavan. Este interzis accesul în Sala Maură. În momentul de față s-a restricționat accesul și relația cu publicul în clădire", a adăugat prefectul.

Doamna prefect a spus că a auzit un vuiet înainte de cutremur şi că a simțit foarte puternic și replica de peste patru grade Richter.

”Într-adevăr, noi nu suntem obișnuiți în județul Gorj cu astfel de evenimente. Am mai avut și luni un cutremur de 5,2 cel de ieri s-a resimțit mai puternic, dar într-adevăr a fost înfiorător, pentru că s-a auzit întâi un zgomot, un vuiet cu care noi nu suntem obișnuiți. Ne-am panicat pentru că v-am spus nu există, nu suntem obișnuiți

Mulțumesc lu Dumnezeu. Așa cum am spus, nu sunt victime, nu avem persoane evacuate, iar în momentul de față toate autoritățile de la nivelul județului Gorj sunt aici în teren.

Vedem exact care sunt măsurile care se impun în momentul de față. Într-adevăr, unitățile școlare sunt în vacanță, copiii sunt în vacanță”, a declarat Cristina Cilibiu.

×
Subiecte în articol: Gorj Cristina Cilibiu prefect cladiri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close