Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul Ploieștiului a protestat în fața Ministerului Mediului. Ce a vrut să transmită

Primarul Ploieștiului a protestat în fața Ministerului Mediului. Ce a vrut să transmită

Primarul Ploieștiului a protestat în fața Ministerului Mediului. Ce a vrut să transmită
Sursa foto: Foto: Facebook/ Adrian Dobre
de S.T.    |    04 Apr 2019   •   17:59

Primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, a participat, joi, la un protest în faţa sediului Ministerului Mediului, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de poluare cu care se confruntă municipiul.

În perioada 1-3 aprilie, la dispeceratul Gărzii de Mediu, s-au înregistrat 28 de sesizări din partea ploieştenilor cu privire la calitatea aerului şi a mirosului puternic de produse petroliere şi sulf. 

"Eu, în calitate de primar al Ploieştiului şi de reprezentant al ploieştenilor, i-am adus la cunoştinţă doamnei ministru, Leocadia Gavrilescu, situaţia dificilă cu care ne confruntăm în special, în aceste zile, în Ploieşti. Mesajele mele au fost ignorate, motiv pentru care, am ales această variantă de protest. Astăzi, doamna ministru ne-a primit, dar din păcate, în urma discuţiilor purtate nu s-a vorbit de nicio măsură concretă, care să vină şi să răspundă concret problemelor cu care se confruntă ploieştenii. Leocadia Gavrilescu, un fel de Dăncilă a Ploieştiului, ne transmite că în această dimineaţă a semnat protocoale cu operatorii economici care poluează din Ploieşti. Nu asta aşteaptă ploieştenii, ploieştenii vor ca autorităţile statului să dea amenzi, să oblige operatorii la investiţii, să intervină ori de câte ori poluatorii pun în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor. Asta am solicitat eu la întâlnire. Totodată, am solicitat schimbarea legislaţiei, care trebuie adaptată pentru fiecare zonă în parte. În Ploieşti avem patru rafinării, nu putem aplica aceleaşi directive ca în Bucureşti, spre exemplu. Am cerut ca aceste măsuri să se reflecte în indicatorul cel mai important - numărul sesizărilor primite din partea ploieştenilor.

Numărul trebuie redus. Păstrez gândul cu care am venit: ministrul Mediului este de fapt ministrul Poluării şi ar trebui să demisioneze din funcţie. Ploieştenii s-au săturat de promisiuni şi să fie ignoraţi de cei care îşi bat joc de oraş şi le pun în pericol sănătatea", a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre.

×
Subiecte în articol: Ministerul Mediului poluare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close