Antena 3 CNN Actualitate Locale "Am crezut că este un câine" | Un fost procuror a lovit mortal o femeie apoi și-a urmat nestingherit drumul, în Buzău

"Am crezut că este un câine" | Un fost procuror a lovit mortal o femeie apoi și-a urmat nestingherit drumul, în Buzău

Un fost procuror din județul Buzău este cercetat în libertate, după ce a accidentat mortal o femeie, la Râmnicu Sărat. După accident, acesta și-a văzut nestingherit de drum, crezând că a lovit un câine.

"Am crezut că este un câine" | Un fost procuror a lovit mortal o femeie apoi și-a urmat nestingherit drumul, în Buzău
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Adrian Bonciu    |    31 Mai 2023   •   13:55

După ce a lovit femeie, în cursul zilei de ieri, fostul procuror și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Femeia a fost lăsată să agonizeze până la venirea echipajelor care nu au mai putut face nimic ca să o salveze pe bătrână. 

După ce a lovit femeia, fostul procuror și-a continuat drumul încă doi kilometri și s-a oprit la cabinetul de avocatură pe care îl deține în centrul orașului. După el, la nici cinci minute, au sosit și polițiștii pentru a-i transmite că este autorul unui accident mortal.

Magistratul mărturisește că abia atunci a realizat cât de gravă este fapta comisă de el. Susține că victima se afla pe asfalt, înainte de impact. Martorii oculari  spun însă că procurorul conducea cu mare viteză într-o zonă intens circulație, iar femeia care a fost lovită se afla pe marginea drumului cu intenția de a traversa.

Potrivit polițiștilor, autoturismul condus de fostul procuror Ion Radu, în vârstă de 72 de ani, a surprins și accidentat o femeie care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis. Victima avea 70 de ani. Vestea că fostul magistrat a fost la volanul mașinii care a curmat o viață s-a răspândit în tot orașul. 

Procuror a declarat faptul că ar fi vrut să oprească, dar a fost sigur că a lovit un câine, iar pentru faptul că acesta iubește animalele nu ar fi putut să vadă un câine agonizând. 

Citește și: Accident rutier grav în Iaşi. Şapte oameni au ajuns la spital

În urma accidentului mortal, avocatul Ion Radu, fost procuror în Buzău și Râmnicu Sărat, s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

El este cercetat în libertate de către procurorii Curții de Apel Ploiești.

×
Subiecte în articol: fost procuror
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close