Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăr găsit mort la Rafinăria Petromidia. Anchetă de amploare

Tânăr găsit mort la Rafinăria Petromidia. Anchetă de amploare

Un angajat al Rafinăriei Petromidia a murit ieri seară, la locul de muncă în urma unui stop cardio-respirator. O anchetă va stabili dacă este vorba de un accident de muncă sau altceva.

Tânăr găsit mort la Rafinăria Petromidia. Anchetă de amploare
Sursa foto: Gettyimages | Anton Petrus
de Cătălina Buzoianu    |    15 Ian 2023   •   16:04

Este anchetă la rafinăria Petromidia, acolo unde un tânăr de până în 25 de ani a fost găsit mort. Alertă a fost dată chiar de colegii bărbatului. Potrivit surselor, tânărul s-ar fi rănit mortal în timpul unei manevre greșite la încărcarea unei garnituri de tren.

Incidentul s-a petrecut ieri seară, puțin după ora 21.00. Tânărul se afla în zona în care sunt încărcate garniturile de tren și se pare că ar fi efectuat o manevră greșită, moment în care a fost prins între un vagon și căruciorul care împingea restul garniturii. O colegă a fost cea care l-a văzut prins între vagoane și a sunat imediat la 112 între timp, alți colegi aflați în tură l-au transportat la dispensarul aflat în interiorul rafinăriei.

În momentul în care echipajul SMURD a ajuns la fața locului, tânărul intrase deja în stop cardiorespirator și, în ciuda oricăror manevre, în cele din urmă, medicii au declarat, din păcate, decesul.

O comisie formată din reprezentanți ai societății la care tânărul era angajat, din polițiști, procurori, dar și reprezentanți de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, au declanșat o anchetă și încearcă să stabilească împrejurările în care a survenit acest deces, dar mai ales dacă erau sau nu respectate normele privind legislația și securitatea și sănătatea în muncă.

În paralel, poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

×
Subiecte în articol: rafinaria Petromidia
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close