Antena 3 CNN Actualitate Locale Tineri proaspăt căsătoriți din Bacău, jefuiți de darul de nuntă. Cum au furat hoții 120.000 de euro și peste un kilogram de aur

Tineri proaspăt căsătoriți din Bacău, jefuiți de darul de nuntă. Cum au furat hoții 120.000 de euro și peste un kilogram de aur

Doi tineri din Bacău, plecați la muncă în Anglia imediat după nuntă, au rămas fără 120.000 de euro și peste un kilogram de aur. Hoții au acționat ca în filme.

Tineri proaspăt căsătoriți din Bacău, jefuiți de darul de nuntă. Cum au furat hoții 120.000 de euro și peste un kilogram de aur
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    16 Sep 2022   •   20:46

120.000 de euro au primit primit doi tineri din comuna băcăuană Parava, ca dar de nuntă. Cei doi nu au apucat să se bucure însă de bani. La nici o săptămână după eveniment, tinerii au fost jefuiţi după un plan bine pus la punct.

Hoţii au acţionat ca nişte profesionişti şi, înainte de jaf, au tăiat telecomunicaţiile pe o rază de câţiva zeci de kilometri.

După nuntă, mirii s-a întors la muncă în Marea Britanie. Stăteau liniștiți pentru că montaseră acasă un sistem de supraveghere performant şi aveau contract cu o firmă de pază. 

Atacul a fost dat noaptea. Hoţii au întrerupt alimentarea cu energie a casei, apoi au spart seifurile cu bani și bijuterii.

"S-au luat în jur de 120.000 de euro, plus un kilogram și jumăte de aur. Aveam alarme la dispecerat, aveam goarne. S-au dus la relee şi au tăiat comunicaţia de la telefon. Au tăiat Internetul şi lumina şi tot satul nu mai avea lumină, Internet şi comunicare telefonică. Au pus spumă pe goarne să nu audă vecinii şi au făcut discret planul", a declarat unul dintre păgubiți pentru ProTV

După ce hoții au dispărut în noapte, tatăl victimei a fost anunţat de o rudă că uşa de la intrare a fost forţată şi locuinţa pare să fi fost călcată de hoţi. Oamenii au cerut ajutorul poliţiştilor. Pentru că nu trecuse mult timp de la nuntă, se bănuieşte că hoţii au mers la pont.

Înainte de a acţiona au tăiat telecomunicaţiile în întreaga zonă în care se afla locuinţa cu seiful respectiv, în acelaşi timp pe camerele de supraveghere, destul de multe, puse atât în casă, cât şi afară, apoi au dat cu un spray cu spumă pentru a fi siguri că nu vor fi înregistraţi şi găsiţi. Au reuşit să taie şi curentul şi au intrat în casă şi au furat bunurile.

Poliţiştii băcăuani au deschis un dosar penal în acest caz pentru furt calificat.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close