Antena 3 CNN Actualitate Locale Traficul feroviar și cel rutier oprite, din cauza unor scurgeri de gaz lichefiat la un vagon, într-o gară din Constanța

Traficul feroviar și cel rutier oprite, din cauza unor scurgeri de gaz lichefiat la un vagon, într-o gară din Constanța

Traficul feroviar și cel rutier au fost oprite, vineri seara, în Constanța, din cauza unor scurgeri de gaze de la un vagon încărcat cu gaz lichefiat aflat în gara Saligny.

Traficul feroviar și cel rutier oprite, din cauza unor scurgeri de gaz lichefiat la un vagon, într-o gară din Constanța
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2023   •   21:59

Update 21:44. Patru trenuri au fost afectate de incidentul din stația Saligny, județul Constanța, după ce a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează garnitura încărcată cu GPL.

Potrivit CFR Infrastructură Constanța, la ora 20.01, în stația Saligny a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează o garnitura aparținând GFR, încărcată cu GPL, care a plecat de la Cap Midia cu destinația Mogoșoaia.

„Linia a fost scoasă de sub tensiune și se așteaptă echipa de intervenții”, transmite CFR Infrastructură Constanța.

Sunt afectate următoarele trenuri: IR 1887 București N - Constanța, oprit în Cernavodă, IR 1884 Constanța- București N oprit în Mircea Vodă, R 8034 Constanța-Fetești oprit in Medgidia și IR 1862 Constanța- Buzău, oprit în Medgidia.

Traficul feroviar și cel rutier oprite, din cauza unor scurgeri de gaz lichefiat la un vagon, într-o gară din Constanța

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Magistrala 800, localitatea Saligny, județul Constanța, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon.

Atât circulația feroviară, cât și cea rutieră de pe DN 22C, au fost oprite până la remedierea problemei, de către echipaje de specialitate solicitate la fața locului..

La faţa locului au intevenit două echipaje Asas de la Detașamentul Cernavodă, SMURD B2 și autospeciala CBRN.

Zona a fost perimetrată pe aproximativ 400 de metri, iar curentul a fost întrerupt.

"Este vorba despre gaz propan, nu a luat foc nicio cisternă. Sunt asigurate măsuri PSI. Se va întrerupe traficul rutier între Medgidia și Cernavodă pe drumul vechi”, potrivit ISU Constanța.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close