Antena 3 CNN Actualitate Locale Traficul pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti a fost reluat, după șase ore. Camionul cu nitrați a fost mutat pe un câmp

Traficul pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti a fost reluat, după șase ore. Camionul cu nitrați a fost mutat pe un câmp

Traficul pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti a fost reluat, după șase ore. Camionul cu nitrați a fost mutat pe un câmp
Sursa foto: Foto: Facebook/ISU Prahova
02 Oct 2017   •   23:49

Update: Traficul rutier a fost reluat, luni seară, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, după aproximativ şase ore de la momentul în care a fost blocat din cauza unor scurgeri de nitraţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, autocamionul în care erau transportate 15 tone de nitrat de monometilamină, substanţă depozitată în recipiente de plastic, a fost dus pe un câmp în afara zonei locuite şi va fi asigurat până dimineaţă cu pază de către jandarmi.

Anterior, recipientele au fost descărcate din camion şi verificate, constatându-se că s-au produs scurgeri de substanţă pe lângă capacele câtorva butoaie, nefiind îndeplinite condiţiile pentru o atmosferă explozivă.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, echipajul de jandarmi din cadrul IJJ Braşov care asigura protecţia unui transport special de nitraţi aparţinând unei societăţi din Făgăraş a observat la un moment dat că există scurgeri de produs din mijlocul de transport.

Având în vedere faptul că nitratul de monometilamină este o substanţă coroziv explozivă, periculoasă în contact cu o sursă de aprindere, autorităţile au luat măsura închiderii totale a traficului în zonă pentru evitarea pericolului şi pentru curăţarea carosabilului, circulaţia fiind deviată.

Știre inițială: Traficul rutier este blocat şi deviat, luni după-amiază, pe DN 1- Centura de Vest a municipiului Ploieşti, la km 60+300 m, din cauza unor scurgeri dintr-un camion încărcat cu butoaie în care se află nitraţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, camionul în cauză este încărcat cu 64 de butoaie în care se află câte 220 litri de nitrat de monometilamină, o substanţă periculoasă, explozivă la contactul cu mijloace de încălzire.

În aceste condiţii, traficul pe Centura de Vest a Ploieştiului a fost blocat la km 60+300 m, autoturismele fiind deviate, în funcţie de sensul de mers, prin Ploieşti, prin Strejnic şi prin Parcul Municipal Vest, iar tirurile fiind oprite, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu.

La faţa locului se află pompieri care acţionează pentru diluarea cu apă a substanţei care s-a scurs, potrivit ISU.

Conform unor surse, transportul în cauză era însoţit de jandarmi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: explozie camion pericol de explozie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close