Antena 3 CNN Actualitate Locale Fructul cu care un producător din Buzău a dat lovitura! Are câștiguri semnificative chiar și în decembrie

Fructul cu care un producător din Buzău a dat lovitura! Are câștiguri semnificative chiar și în decembrie

Vremea capricioasă din ultima perioadă este cel mai frumos cadou pentru producătorii din România.

Fructul cu care un producător din Buzău a dat lovitura! Are câștiguri semnificative chiar și în decembrie
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    19 Dec 2022   •   09:08

Chiar în prag de Sărbători, Dănuț Panait, un producător de fructe de pădure din Buzău, încă mai culege și vinde zmeura din cultura pe care o are în spatele casei.  

''Planta fructifică în continuare dacă timpul ar mai fi călduţ. Încălzirea globală se cunoaște pentru că, consider eu, cel puțin un grad îl câștigăm în fiecare an." 

Dănuț Panait este unul dintre cei mai mari producători de fructe de pădure din Buzău. În luna decembrie, butașii de zmeur îi aduc în luna decembrie cele aromate şi râvnite fructe.   

”Practic și noi suntem surprinși. Ne confruntăm cu aceste temperaturi care practic sunt anormale”, spune el, potrivit observatornews.ro.

Potrivit acestuia, zmeura îşi schimbă consistența şi gustul în funcție de temperaturile la care se dezvoltă.   

”Ea are aceleași proprietăți însă gustul e modificat. Adică e puțin mai fad, e mult mai acrișoară decât în mod normal”, mai spune Dănuț. 

Iar profitul este semnificativ chiar și în luna decembrie.  

”Practic, ceasul lor biologic a fost dereglat şi atunci sigur apar aceste anomalii pe care le vedem acum. Iarna, toamna târzie când trebuia ca pomii să fie în repaus, vedem ici colo pomi înfloriţi. Specii care înfloresc. Specii care rodesc acum”, este de părere Costel Vânătoru, director Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău. 

×
Subiecte în articol: zmeura
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close