Antena 3 CNN Actualitate Mărturie cutremurătoare a unei paciente operate de cardiologul groazei: "Nici nu puteam urca scările"

Mărturie cutremurătoare a unei paciente operate de cardiologul groazei: "Nici nu puteam urca scările"

Apar tot mai multe mărturii ale oamenilor operaţi de medicul din Iași, arestat pentu 30 de zile în dosarul stimulatoarelor cardiace luate de la cadavre și implantate altor pacienți.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2023   •   17:03

O pacientă a cardiologului care a fost arestat pentru care folosea dispozitive cardiace preluate de la persoane decedate a rupt tăcerea.

Femeia a fost la un pas de moarte după ce medicul i-a implantat un aparat de resincronizare a ritmului cardiac.

"Întâlnirea mea cu domnul doctor este pur și simplu întâmplătoare. Eu nu sunt pacienta dumnealui, eu sunt pacientă a altui medic, dar am fost recomandată pentru implantarea unui aparat cardiac, având în vedere că la probleme de sănătate privind inima trebuia să luăm o hotărâre să facem ceva pentru îmbunătățirea sănătății.

Din câte știu eu, ca să nu greșesc, la mine nu este un stimulator cardiac, este un aparat de sincronizare și defibrilizare", a susținut pacienta care a ales să rămână anonimă. 

Citește și: "Stimulatoarele cardiace de la cadavre pot pune în pericol viaţa bolnavilor" | Dr. Vladimir Beliş, fost şef IML, trage un semnal de alarmă

De asemenea, victima a transmis că s-a simțit foarte rău după intervenția chirugicală de înlocuire a aparatului.

"Eu nu știu dacă este nou sau vechi. Pentru el s-a dat un document după cinci ani după ce a fost implantat. N-am de unde să știu pentru că n-am discutat niciodată despre cum arată sau cum se notează, ce repercursiuni are.

M-am simțit foarte rău atunci când l-am mutat pentru că am suferit niște complicații care mi-au agravat starea de sănătate. Nu mi se pare digital. Eram într-o situație foarte, foarte rea, corpul era slăbit, cu niște complicații la plămân și la inimă" a declarat pacienta în legătură cu starea aparatului montat.

Totodată, fosta pacientă a cardiologului din Iași susține că pe lângă acest incident, a fost martora a mai multor nereguli în spital.

"Din cauza intervenției am avut foarte mult lichid adunat în torace, la inimă și la plămân. Am fost urcată, nici nu puteam urca scările. M-a urcat soțul meu cu sora mea și m-am recuperat foarte greu, a durat foarte mult să mă recuperez. 

Nu am stat mult în spital, la Argon, pentru că la Spiridon nu m-ai vroiam să ajung și nu m-ai voiam să văd pe nimeni și nimic. M-am temut foarte mult pentru viața mea, pentru că am văzut multe cu ochii și vă imaginați, pe lângă suferința mea, câtă suferință a fost în familie", a adăugat femeia.

Cardiologul conducea o întreagă rețea

Potrivit anchetatorilor, cardiologul care a fost arestat preventiv conducea o întreagă rețea. Pacienții ar fi fost trimiși la clinica sa privată.

Acolo li se recomanda un medicament care le modifica ritmul cardiac, deși erau sănătoși.

Ulterior, li se monta dispozitive medicale de la persoane decedate.

Mai mult decât atât, medicul ar fi prescris chiar și diagnostice false și le-ar fi recomandat pacienților săi un medicament care încetinea ritmul cardiac și astfel oamenii ajungeau în situația de a avea nevoie de acele stimulatoare cardiace.

Medicul ar fi pretins sume de bani cuprinse între 2000 și 3000 de euro pacienților pentru această intervenție de implantare a stimulatoarelor cardiace.

Ceea ce nu știau oamenii era însă faptul că proveneau de la cadavre.

Așadar, procurorii îl acuză pe el, alături de alți patru medici, de faptul că ar fi organizat, o rețea prin care să facă rost de aceste dispozitive de la cadavre și să le ofere persoanelor sănătoase.

Inculpatul a făcut contestație

Cardiologul deja a făcut o contestație asupra deciziei judecătorilor de la Tribunalul București cu privire la măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile contestație care se va judeca, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare la Curtea de Apel București.

Medicul vrea să scape de această măsură a arestului preventiv și se dorește o măsură mai blândă, respectiv arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Medicul nu și-a recunoscut vinovăția și mai mult de atât, avocatul său a declarat ieri în momentul în care a ieșit de la Tribunalul București, faptul că cardiologul ar fi recurs la acest gest pentru a salva viețile oamenilor.

Un număr de 4000 de oameni ar fi fost salvați deoarece medicul ar fi folosit acele stimulatoare cardiace luate de la cadavre.

×
Subiecte în articol: marturie pacienta cardiolog Iași
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close