Antena 3 CNN Opinii Mihai Gâdea: Aceste imagini m-au impresionat până la lacrimi

Mihai Gâdea: Aceste imagini m-au impresionat până la lacrimi

Mihai Gâdea: Aceste imagini m-au impresionat până la lacrimi
de Mihai Gâdea    |    03 Dec 2019   •   21:47

Un veteran de război din Vâlcea a fost umilit de Ziua Națională a României. Bătrânul de 101 ani a fost ignorat de persoanele prezente la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea și care au trecut pe lângă el.

Veteranul de război, pe nume Emil Vețeleanu, nu a fost salutat de nimeni, deși merita cele mai multe felicitări.

Jurnaliștii de la gazetavalceana.ro au publicat numele participanților de la ceremonie care l-au ignorat pe veteranul Emil Vețeleanu. Din zecile de persoane care trec prin fața bătrânului, doar primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu, și Constantin Stoian, simplu activist, l-au salutat.

Imaginile l-au impresionat pe Mihai Gâdea:

"Imaginile pe care le-am văzut astăzi m-au impresionat până la lacrimi. Un veteran de război, un erou al acestei țări, în vârstă de 101 ani. La 101 ani poate că te gândești să nu ieși în frig de ziua națională. Poate că te gândești că ai fi mai în siguranță să stai acasă.

Dar cineva care a luptat pe front pentru această țară, care și-a pierdut camarazi luptând pe front, cineva care a crezut că e ceva mai important decât viața sa, țara sa, patria sa, nu stă de 1 Decembrie undeva la căldură, ci stă acolo să-i comemoreze pe cei pe care i-a pierdut, pe eroii acestei țări.

S-a dus la acea manifestare și acolo s-a întâmplat ceva absolut dramatic. Au trecut prin fața domniei sale 52 de persoane - 48 dintre ele nu l-au salutat. Ar putea să existe multe scuze - ar putea să existe scuza că nu-l cunoșteau. Să ai un erou de război în orașul tău, la Vâlcea, și să nu știi cine e? E grav. E extrem de grav", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close