Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 și UNICEF luptă împreună pentru copii. Mihai Gâdea și Sabina Iosub, apel la români

Antena 3 și UNICEF luptă împreună pentru copii. Mihai Gâdea și Sabina Iosub, apel la români

Sunt momente când trebuie lăsat deoparte totul, fie că vorbim despre politică, fie că vorbim chiar despre problemele din aceste zile, pandemia de coronavirus, să tragem aer în piept și să privim către copiii acestei țări.

Antena 3 și UNICEF luptă împreună pentru copii. Mihai Gâdea și Sabina Iosub, apel la români
de Dan Gabor    |    18 Oct 2020   •   19:34

Mihai Gâdea și Sabina Iosub fac un apel la telespectatorii Antena 3 să doneze pentru a ajuta copiii mai puțin norocoși din România. Părinții acestora luptă cu toate puterile să le ofere o viață normală, dar ei nu trebuie să fie singuri în această luptă.

"E o singură întrebare la care avem de răspuns fiecare dintre noi prin ceea ce facem: câți copii putem salva în această seară împreună?", a spus Mihai Gâdea.

"Progresele copiilor cu dizabilități, de fapt, depind de felul în care sunt ei ajutați. Și ca să fie ajutați trebuie să fie cunoscuți - mulți dintre ei nu sunt. Cel puțin două treimi dintre acești copii nu sunt cunoscuți la nivel național. Și la nivel european sau mondial, dacă mergem mai departe, lucrurile tot așa stau.

Totul depinde de echipamente, de tratamente, de servicii medicale la care au acces. Iar părinții luptă pentru sănătatea și educația copiilor lor, dar nu trebuie să fie singuri în această luptă", a spus, la rândul său, Sabina Iosub.

Antena 3 și UNICEF face un apel la români să doneze trimițând un SMS cu textul COPIL la numărul 8844, în valoare de doi euro pe lună, tarif unic în toate rețelele de telefonie.

Cu fondurile strânse, UNICEF va avea resurse pentru a sprijini copiii, în special cei care provin din familii vulnerabile, să beneficieze de servicii comunitare integrate: să meargă în fiecare zi la școală, să crească alături de familia lor, să se dezvolte armonios și să se bucure de copilărie.

Iată câțiva dintre copiii cu povești impresionante pentru care puteți dona pentru a le oferi șansa la o viață normală:

1. Nicolas, copilul care crede în Dumnezeu și în șansa că, într-o zi, va putea merge

Nicolas e un copil energic, isteţ şi vesel, dar suferă de o afecţiune, care l-a legat de căruciorul cu rotile. Pe zi ce trece, băiatul creşte, iar boala lui se agravează. Există riscul să nu-şi mai poată folosi deloc mâinile şi picioarele, dar -totodată- există şi şanse să facă progrese. - POVESTEA LUI, AICI.

2. Cristian, copilul crescut de bunici, are o nouă șansă să meargă pentru prima dată în viață

Cristian este un baieţel de numai 4 ani, care suferă de tetrapareză spastică, dar asta l-a oprit până acum să faca primii paşi. Cu eforturi uriaşe din partea unei echipe mobile de la asistenţa medicală comunitară, Cristian a reuşit să meargă pentru prima dată în genunchi. POVESTEA LUI, AICI.

3. Denisa, fetița căreia medicii i-au dat două săptămâni de trăit, are o nouă șansă la o viață normală

Denisa, o fetiță de 9 ani, suferă de epilepsie şi tetrapareză spastică. Până de curând, stătea nemişcată, ca un bibelou, spune mama. Dar, intervenția echipei mobile de specialişti a adus progresul. Acum, copilul dă din mâini şi din picioare, se cere în braţe şi... zâmbeşte. POVESTEA EI, AICI.

4. Povestea lui Dominic, copilul care schimbă câte un strat de piele pe zi

Dominic e unul din cei 5000 de copii din România, care suferă de o boală rară. Băiatul are doar patru ani, dar chipul lui e deja brăzdat de riduri. Asta pentru că micuțul schimbă câte un strat de piele pe zi. POVESTEA LUI, AICI.

Trimite un SMS cu textul COPIL la numărul 8844, în valoare de doi euro pe lună, tarif unic în toate rețelele de telefonie.

 

×
Subiecte în articol: UNICEF Mihai Gâdea Sabina Iosub
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close