Antena 3 Actualitate Ministrul Transporturilor: La ROMATSA, salariu mediu de 21.000 lei

Ministrul Transporturilor: La ROMATSA, salariu mediu de 21.000 lei

de S.T.    |    26 Mai 2017   •   16:38
Ministrul Transporturilor: La ROMATSA, salariu mediu de 21.000 lei
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Agigea, că monitorizează atent situaţia de la Romatsa, subliniind că are disponibilitate pentru dialog, însă „nu lucrează sub presiune sub nicio formă”.

„Monitorizez foarte atent situaţia de la Romatsa, dar un lucru este cert, eu nu lucrez sub presiune sub nicio formă şi am avut întâlniri înainte de greva iniţială de acum două săptămâni cu reprezentanţii sindicatului de la Romatsa. Şi-au prezentat doleanţele care ţin de partea ministerului şi ce poate rezolva ministerul, am stabilit un calendar foarte clar pe noi care ni l-am asumat ca şi minister, dar pe de altă parte, mi se pare că această presiune care o pun membrii sindicatului de la Romatsa pe minivacanţa românilor, care urmează în perioada următoare, este nejustificată cu atât mai mult cu cât cred că ştiţi cu toţii care sunt salariile controlorilor de trafic de la Romatsa. Vorbim de un salariu mediu de 21 de mii de lei. Eu sunt un om deschis dialogului şi cu mare drag, la fel cum i-am primit de două ori înainte de prima grevă de avertisment, îi primesc şi acum, dar să vină cu revendicări clare”, a spus Răzvan Cuc.

El a adăugat că Ministerul Transporturilor s-a încadrat în calendarul stabilit cu cei de la Romatsa.

„Dânşii vorbesc de planul de performanţă; bineînţeles planul de performanţă a fost elaborat tot de către cei din Romatsa, urmează ca noi, ministerul, să transmitem datele către Eurocontrol şi către Comisia Europeană, lucru pe care l-am şi făcut deja. Deci noi ne-am încadrat în calendarul pe care l-am stabilit cu cei de la Romatsa. Mai departe, eu cred că uman - şi suntem cu toţii români - şi dacă într-adevăr ne pasă de cetăţeni(...) nu trebuie să ne facem nişte ambiţii de pe urma cărora să aibă de suferit românii”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, în legătură cu conflictul sindical de la Romatsa.

Controlorii de trafic aerian vor declanşa grevă generală în data de 30 mai 2017, pe termen nelimitat, a anunţat, joi, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close