Antena 3 CNN Actualitate Miza ascunderii filmului cu haosul de la Colectiv: „Cineva din serviciile secrete mi-a spus că nu e bine să-l atacăm pe Arafat, că se zguduie statul”

Miza ascunderii filmului cu haosul de la Colectiv: „Cineva din serviciile secrete mi-a spus că nu e bine să-l atacăm pe Arafat, că se zguduie statul”

Miza ascunderii filmului cu haosul de la Colectiv: „Cineva din serviciile secrete mi-a spus că nu e bine să-l atacăm pe Arafat, că se zguduie statul”
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Oct 2019   •   09:59

Ascunderea filmului cu haosul de la Colectiv face parte parte dintr-o mușamalizare, se arată într-un nou articol postat pe site-ul Libertatea, care a publicat miercuri imagini noi cu intervenția pompierilor din noaptea tragediei.

Cum pot 5 oameni să susțină senin, cum au făcut ieri șefii pompierilor la conferința de presă, că au considerat că e suficient să vadă doar ei cele 20 de minute cu filmările dramatice de la Colectiv? Mărturiile obținute de Libertatea arată că acesta a fost planul autorităților încă din primele ore: să ascundă și să subestimeze degradarea statului român, crezând că așa îl protejează pe acesta și pe ei, cei din poziții de conducere.

Prima minciună, din noiembrie 2015, a fost afirmația lui Raed Arafat că pompierii nu știau de clubul Colectiv. Când jurnaliștii au dovedit, două săptămâni după incendiu, cu un e-mail, că de fapt pompierii știau de club, Șchiopu și Guță au plecat capetele și s-au supus cererii lui Raed Arafat de a pleca din funcții. 

“Arafat le-a spus că el nu minte niciodată, deci că a fost dezinformat de ei și că vor plăti. Așa că toți cei trei oameni din fruntea ISU au demisionat”, povestește un pompier.

Mărturii din interiorul sistemului explică de ce s-a întâmplat asta. Era controlul Guvernului Cioloș, singurul moment de care s-au temut cu adevărat.

“Pur și simplu nu au vrut ca filmul să ajungă la Corpul de Control, pentru că ar fi devenit public și ieșea o mare tulburare”, spune ofițerul de pompieri care a dat imaginile către Libertatea. Ascunderea filmărilor de 20 de minute și îmblânzirea raportului Corpului de Control au fost doar două componente ale acestei mușamalizări.

Citește articolul complet pe Libertatea.

×
Subiecte în articol: colectiv Raed Arafat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close