Antena 3 Actualitate O nouă decizie a Instanței în cazul Caracal: Ce se întâmplă acum cu Gheorghe Dincă

O nouă decizie a Instanței în cazul Caracal: Ce se întâmplă acum cu Gheorghe Dincă

de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   19:33
O nouă decizie a Instanței în cazul Caracal: Ce se întâmplă acum cu Gheorghe Dincă
Sursa foto: Hepta

Instanța a respins definitiv, luni, cererea lui Gheorghe Dincă de strămutare a dosarului de la Tribunalul din Olt la cel din Slatina.

Dosarul Caracal va fi în continuare judecat pe fond la Tribunalul Olt. Gheorghe Dincă a susținut luni într-o videoconferință că vrea strămutarea dosarului pentru că nu are încredere în magistrații din Olt.

În baza art. 74 C.p.p.
Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petentul Dincă Gheorghe. 
Obligă petentul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. 
Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei.
Fără cale de atac.
Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.03.2021

Au fost audiați primii martori în Dosarul Caracal

Gheorghe Dincă a fost adus miercuri în față judecătorilor de la Tribunalul Olt și au fost audiați primii martori din dosarul care a zguduit întreagă țară. Mai mulți oameni revoltați au venit în față tribunalului, încercând să îl vadă pe criminalul din Caracal.

În paralel, Gheorghe Dincă a cerut strămutarea dosarului de la instanța olteană. Aceasta va fi judecată de Curtea de Apel Craiova, în luna martie. 

Carmen Obârșanu, Avocata familiei Melencu, acuză judecătorii că încearcă să acopere anumite lucruri în acest dosar și a făcut cerere de recuzare.

"Am solicitat asistență juridică internațională. Să se afle cu ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei, după răpire. Au fost șase apelui de pe telefonul Luizei, în contextul în care Dincă era în altă locație. Ce se face în acest dosar, nu se face justiție." spune aceasta.

"Dincă cred că primește niște promisiuni, alteori i se pare că sunt acoperite alte lucruri și este debusolat. I s-a sugerat de către judecătoare să nu dea declarații." a mai spus avocata.

Familiile Alexandrei Măceșanu și Luzei Melencu, față în față cu Gheorghe Dincă

Când procesul în dosarul Caracal a ajuns la al patrulea termen, familiile celor două fete răpite, Alexandra Măceșanu și Luzia Melencu, au fost din nou față în față cu Gheorghe Dincă în sala de judecată de la Tribunalul Olt.

Pe lângă semnele de întrebare care continuă să existe în acest caz, au apărut și tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora.

Bunicul Luizei Melencu: ''Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință''

''Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat. Ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt. Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. (...)

O bătaie de joc. S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depăşesc evenimentele, problemele. Sau are şi ea ordine de la Bucureşti, ca toţi ceilalţi, să muşamalizeze acest dosar (...) Un circ. O mizerie. Suntem foarte dezamăgiţi'', a spus bunicul Luizei Melencu.

Bătrânul spune că zilele trecute a primit din nou o scrisoare de la Gheorghe Dincă, de patru pagini, în care acesta susținea că nu i-a ucis nepoata și ca a fost obligat să-și asume crima. Scrisoarea a fost înmânată judecătorului de caz.

Tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora

În plus, între avocații celor două familii există tensiuni tot mai mari. Asta după ce, la termenul trecut, avocata familiei Melencu a încercat să dea de înțeles în fața instanței că mama Alexandrei nu ar fi spus tot adevărul când i-a dispărut fata.

Avocatul familiei Măceșanu a reacționat imediat și i-a făcut plângere. Aurel Moldovan spune despre avocata Obârșanu că are o atitudine ostilă față de mama Alexandrei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close