Antena 3 CNN Actualitate Noul proiect de Lege a sănătăţii nu este privit cu ochi buni de medicii din ţară. Vezi ce nemulţumiri au apărut

Noul proiect de Lege a sănătăţii nu este privit cu ochi buni de medicii din ţară. Vezi ce nemulţumiri au apărut

Noul proiect de Lege a sănătăţii nu este privit cu ochi buni de medicii din ţară. Vezi ce nemulţumiri au apărut
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    12 Ian 2012   •   18:05

Reprezentantul Colegiului Medicilor din Botoşani, Romică Coşovanu, a declarat, joi, că proiectul de Lege a sănătăţii are foarte multe imperfecţiuni, însă una dintre cele mai mari este aceea că aceasta lasă în afara sistemului sanitar pacienţii neasiguraţi, scrie Agerpres.

"În proiectul noii legi nu se spune nimic despre neasiguraţi. În actualul sistem, serviciile medicale oferite neasiguraţilor sunt decontate, în caz de urgenţe medico-chirurgicale, de către fond. Legea nu prevede nicăieri cine va deconta aceste servicii, unde se vor înscrie aceşti neasiguraţi, cine-i va avea în evidenţă", a afirmat Coşovanu.
   
Potrivit acestuia, proiectul de lege indică faptul că noul act normativ care ar urma să reglementeze activitatea din sistemul sanitar 'nu răspunde nevoilor tuturor', ci doar al asiguratorilor.

Nici medicii timişoreni nu privesc cu ochi buni noul proiect de Lege a sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii, prof. univ. dr. Ştefan Drăgulescu, deputat PDL, consideră că sistemul medical de urgenţă din România este eficient şi că sistemul privat nu-şi are rostul în medicina de urgenţă acum.

El susţine, de asemenea, că implicarea politicului în sistemul de sănătate este o greşeală şi partidele politice trebuie să realizeze că o serie de elemente de incompetenţă şi de management defectuos sunt legate de faptul că imediat ce un partid ajunge la guvernare, începe să dea afară managerii, indiferent dacă sunt buni sau răi şi să facă numiri politice.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că formaţiunea sa parlamentară nu doreşte o asumare a Guvernului pe noua Lege a sănătăţii, dând asigurări în acest sens că, în perioada ianuarie - februarie, ministerul Sănătăţii şi specialiştii consultaţi vor iniţia şi organiza consultări publice, în toate judeţele, pe tema proiectului.


×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close