Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 7 mai 2023. Ce s-a arătat pe cerul Ierusalimului de această sărbătoare

Calendar ortodox 7 mai 2023. Ce s-a arătat pe cerul Ierusalimului de această sărbătoare

Calendar ortodox 7 mai 2023. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi de Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cerul Ierusalimului.

Calendar ortodox 7 mai 2023. Ce s-a arătat pe cerul Ierusalimului de această sărbătoare
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2023   •   22:00

Sărbătoare în calendar ortodox 7 mai 2023 pentru ortodocşi de Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cerul Ierusalimului. 

În dimineaţa zilei de 7 mai 351, o mulţume de oameni au ieşit din case pentru a vedea minunea de pe cerul Ierusalimului.

Semnul Sfintei Cruci s-a arătat chiar deasupra sfântului munte al Golgotei, pe care Mântuitorul a fost răstignit.

Minunea arătată pe cerul Ierusalimului era mai strălucitoare decât razele soarelui şi se asemăna cu un curcubeu.

Calendar ortodox 7 mai 2023. Semnul Sfintei Cruci pe cerul Ierusalimului

La începutul păstoririi Sfântului Chiril, Patriarhul Ierusalimului, în ziua Pogorârii Sfântului Duh, pe 7 mai 351, s-a arătat pe cer Sfânta Cruce, de la Golgota până departe deasupra Muntelui Măslinilor.

Aceasta era mai strălucitoare decât razele soarelui și se asemăna curcubeului. Crucea luminoasa s-a întins până la Muntele Maslinilor, pe o distanţă de apoximativ 9 km.

Patriarhul Chiril a înștiințat de această minune pe împăratul Constanţius, spunându-i că mulți dintre cei care au văzut această minune au mers în biserică și au lăudat pe Domnul nostru Iisus Hristos, a cărui putere a săvârșit această minune.

Potrivit istoricului Sozomen, această minune a dus la convertirea multor păgâni şi iudei la creştinism. De asemenea, multi arieni au părăsit erezia, întorcandu-se la Biserica Ortodoxa, scrie creştinortodox.ro

Calendar ortodox 7 mai 2023. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi

Despre aceasta minune, Patriarhul Chiril al Ierusalimului i-a scris o scrisoare împăratului Constanţiu, îndemnându-l să părăsească erezia ariană.

Aceasta erezie, care nega divinitatea lui Hristos, era cauza a multe dispute teologice in cadrul imperiului.

În acea perioadă, toată mulţimea cetăţii a alergat spre biserică, fiind curpinsă de frică şi de bucurie din pricina vedeniei dumnezeieşti.

Rugăciune puternică către Mântuitorul Iisus Hristos

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de Milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primeşti şi puţina noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei şi să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins.

Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă.

La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie!

Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!".

×
Subiecte în articol: calendar ortodox Ierusalim sarbatoare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close