Antena 3 CNN Actualitate Religie Capitolul secret din Biblie, descoperit după 1500 de ani. A fost găsit cu lumini ultraviolete

Capitolul secret din Biblie, descoperit după 1500 de ani. A fost găsit cu lumini ultraviolete

Un nou capitol din Biblie a fost descoperit anul acesta. Cercetătorii au folosit lumini ultraviolete pentru a putea găsi rândurile ascunse.

Capitolul secret din Biblie, descoperit după 1500 de ani. A fost găsit cu lumini ultraviolete
Sursa foto: Gettyimages | MCCAIG
de Ioana Mircea    |    14 Apr 2023   •   08:42

Un studiu efectuat de Gregory Kesssel de la Academia de Științe din Austria a fost publicat luna aceasta în revista New Testament Studies.

Acesta prezintă o descoperire neobișnuită, și anume, un capitol nemaivăzut din Biblie a fost găsit cu ajutorul luminii ultraviolete. Textul reprezintă o interpretare a capitolului 12 din Evanghelia după Matei, care a fost tradus în limba siriacă veche, în urmă cu 1.500 de ani.

Secțiunea pierdută reprezintă una dintre cele mai vechi traduceri ale Evangheliilor. Pentru a putea identifica acest capitol a fost necesară fotografierea cu ultraviolete. Astfel, porțiunea ascunsă a fost găsită sub trei straturi de text de către cercetători.

Citește și: Părintele Calistrat face lumină în controversa din Săptămâna Mare. Când trebuie sărbătorit Paștele

Ei au spus că fragmentul este până acum singura rămășiță cunoscută a celui de-al patrulea manuscris care atestă versiunea siriacă veche, oferind o „poartă unică” către faza timpurie a istoriei transmiterii textuale a Evangheliilor. Textul oferă, de asemenea, perspective noi asupra diferențelor de informații conținute în traduceri, potrivit independent.co.uk.

×
Subiecte în articol: Biblie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close