Antena 3 Actualitate Religie Cum ne pregătim pentru spovedanie

Cum ne pregătim pentru spovedanie

de M.Z.    |    16 Dec 2016   •   20:54
Cum ne pregătim pentru spovedanie
Sursa foto: Foto: Agerpres

Pregătirea pentru spovedanie nu constă în a-ţi aminti, pe cât posibil, toate păcatele, eventual a le trece pe o listă, ci în a realiza o stare de concentrare şi seriozitate în rugăciune care să te facă să-ţi vezi păcatele ca şi când ar fi puse sub reflector, potrivit crestinortodox.ro.

Cel mai bun remediu pentru a ne ameliora anemia sufletească este să ne pregătim pentru spovedanie prin post, deoarece postul subţiază trupul, curmă starea de satisfacţie trupească şi sufletească, atât de păgubitoare pentru viaţa duhovnicească.

De asemenea, mai trebuie adăugate rugăciunile, meditaţiile asupra morţii, mai cu seamă în timpul nopţii, lecturile din Evanghelie, din „Vieţile sfinţilor”, din scrierile Sfinţilor Părinţi, intensificarea luptei cu sine, perseverarea în fapte bune.

Nu trebuie să aştepţi să ţi se pună întrebări, spune singur ceea ce ai de spus. Mărturisirea păcatelor este prin ea însăşi o faptă de asceză şi de autoconstrângere. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close