Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI. Tradiții şi obiceiuri. Ce e bine să faci pe 14 septembrie

ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI. Tradiții şi obiceiuri. Ce e bine să faci pe 14 septembrie

ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI. Tradiții şi obiceiuri. Ce e bine să faci pe 14 septembrie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Sep 2017   •   19:52

ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI 14 SEPTEMBRIE. Ziua de 14 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci – Ziua Crucii, este considerată şi data ce vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei. Potrivit tradiţiilor, de Înălțarea Sfintei Cruci, se strâng ultimele plante de leac (boz, micşunele, mătrăgună, năvalnic) împreună cu buchet de flori şi busuioc, la biserică, pentru a fi puse în jurul crucii şi a fi sfinţite. Plantele astfel sfinţite se păstrează apoi în casă, la icoane sau în alte locuri ferite, fiind folosite pentru vindecarea unor boli, dar şi la farmecele de dragoste.

ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI 14 SEPTEMBRIE. Busuiocul sfinţit de Ziua Crucii se pune în vasele de apă ale păsărilor, pentru a le feri de boli, în lăutoarea fetelor, pentru a nu le cădea părul, şi la streşinile caselor, pentru a le feri de rele, în special de trăsnete, potrivit libertatea.ro.

ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI 14 SEPTEMBRIE. Tot de Înălțarea Sfintei Crucii, în Bucovina oamenii atârnau în ramurile pomilor fără de rod cruci de busuioc sfinţit, crezând că astfel vor avea parte de recoltă bogată în toamna viitoare.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close