Paştele catolic va fi sărbătorit acasă. Recomandările Poliţiei şi ale Bisericii

de S.T.    |    11 Apr 2020   •   14:02
Paştele catolic va fi sărbătorit acasă. Recomandările Poliţiei şi ale Bisericii Pixabay.com

Epidemia de coronavirus schimbă organizarea sărbătorilor pascale.

Duminică este sărbătorit Paştele catolic, însă credincioşii vor rămâne acasă.

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice din Bucureşti a explicat într-un mesaj pe Facebook că este important ca Paştele să fie sărbătorit în case.

„Anul acesta, de Paşte, nu vom putea merge ca să luăm lumină, dar putem să facem altceva - să lăsăm lumina să vină la noi şi să aprindă nu lumânarea, ci viaţa noastră. Învierea lui Cristos din morţi este mai mult decât un gest ritualic,decât gestul sacru de a merge la biserică, de a cânta „Cristos a înviat” şi de a ne întoarce cu lumina acasă. (...) Noi suntem acum în casele noastre. Nu din frică, ci din prudenţă pentru a nu da sau a nu primi acest virus. A avea grijă petru viaţa celuilalt înseamnă a trăi învierea din morţi lui Cristos”, a spus Francisc Doboş.

Pe de altă parte, Poliţia Capitalei a lansat câteva recomandări şi a anunţat că forţele de ordine vor fi în stradă – peste 1.800 de poliţişti, jandarmi şi militari vor fi pe teren pentru a se asigura că sunt respectate restricţiile de circulaţie.

Polițiștii pe recomandă celor care sărbătoresc duminică Paștele să păstreze distanţarea socială şi să evite aglomeraţiile.

„Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră. Anul acesta renunţaţi să aprindeţi lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanţelor Militare se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 10.000 de lei. Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar şi on line”, sunt recomandările Poliției.

Parteneri
sati
x close