Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciune grabnic ajutătoare la vreme de boală sau deznădejde. Povestea Sfântului numit "Mare Tămăduitor"

Rugăciune grabnic ajutătoare la vreme de boală sau deznădejde. Povestea Sfântului numit "Mare Tămăduitor"

Rugăciunea rostită către Sfântul numit și "Mare Tămăduitor" este grabnic ajutătoare, mai ales în cazul celor încercați de boală sau a celor care nu-și găsesc rostul în lume.

Rugăciune grabnic ajutătoare la vreme de boală sau deznădejde. Povestea Sfântului numit "Mare Tămăduitor"
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   18:00

Marele Mucenic, Marele Tămăduitor, Grabnicul Ajutător întru toate nevoile și Marele Făcător de minuni, așa mai este numit Sfântul Efrem cel Nou.

Sfântul Efrem cel Nou s-a născut în Grecia, în anul 1384, într-o familie cu mulți copii.

În ziua în care a împlinit 41 de ani, Sfântul Efrem cel Nou a fost luat în robie de către turcii care au atacat mănăstirea de pe Colina Neprihăniților, unde era călugăr.

Timp de opt luni, turcii l-au chinuit zi de zi, totul pentru a-l determina să renunța la credința sa și să devină musulman.

În final, Sfântul a fost spânzurat de turci, după cumplitele suferințe la care l-au supus, fiind considerate cele mai groaznice schingiuiri cunoscute până acum în istoria religiei.

Sfântul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri (Grecia), este sărbătorit de două ori pe an: pe 3 ianuarie (ziua aflării Sfintelor sale Moaște) și pe 5 mai (ziua adormirii sale întru Domnul, în urma chinurilor cumplite suferite ca Mare Mucenic), notează doxologia.ro.

Moaștele Sfântului au fost descoperite abia în anul 1950, când i s-a arătat într-o vedenie unei maici pe nume Macaria. 

Conform indicațiilor Sfântului, femeia a găsit locul în care se aflau moaștele.

De atunci, în urma minunilor făcute pentru cei care i-au cerut ajutorul, Sfântul Efrem a fost numit mare tămăduitor și grabnic ajutător.

Se spune că Sfântul Efrem oferă ajutor imediat mai ales celor încercați de boală sau celor care nu-și găsesc rostul în lume.

Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou

"O, Sfinte Părinte Efrem, căzând înaintea ta, cu umilință ridicăm acum glasul nostru spre tine. Cum se cuvine oare să te numim: minunat următor al Domnului Hristos, mare Nevoitor și Pustnic, Cuvios Părinte, Mare Mucenic, Preot al Dumnezeului Celui Preaînalt, Izvorător de mir, Făcător de minuni, Grabnic ajutător, mare Tămăduitor de multe feluri de boli, Slobozitor din multe necazuri și primejdii, Mângâietor în deznădejde sau Ajutător întru toate nevoile?

Cu adevărat, toate aceste numiri le porți dintru darul Duhului Sfânt și de aceea te rugăm să nu ne treci cu vederea, ci degrabă venind întru întâmpinarea noastră, mijloceste-ne mare milă de la Domnul și Mântuitorul nostru lisus Hristos.

Și fie ca prin puterea minunată a rugăciunilor și a pildei tale să dobândim întărire în a purcede și noi pe calea cea strâmtă ce duce spre Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Amin".

×
Subiecte în articol: sfantul efrem rugaciune boala vindecare
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close