Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele minune pe care le poți mânca seara fără să te îngrași. Recomandarea nutriționiștilor

Alimentele minune pe care le poți mânca seara fără să te îngrași. Recomandarea nutriționiștilor

Specialiștii recomandă o serie de cinci alimente care pot fi consumate seara, fără să îngrașe.

Alimentele minune pe care le poți mânca seara fără să te îngrași. Recomandarea nutriționiștilor
Sursa foto: Gettyimages | YelenaYemchuk
de Georgiana Adam    |    30 Iun 2023   •   23:31

Persoanele care simt nevoia să mănânce după ora 18.00, o pot face fără să se îngrașe, în condițiile în care aleg să consume cinci alimente, recomandate de nutriționiști.

Acestea îmbunătățesc calitatea somnului și au un efect benefic asupra organismului, în cazul în care vrem să pierdem din greutate.

1. Ciocolata neagră

Da! Ciocolata neagră, pentru că spre deosebire de ciocolata cu lapte sau cea cu arahide, conține o cantitate minimă de zahăr. Aceasta contribuie eficient la o slăbire rapidă și normalizează nivelul colesterolului.

2. Supa

Înainte de culcare se poate mânca o supă de pui sau de legume, fără să îngrașe. 

3. Migdale

Este nevoie de o singură migdală pentru potolirea senzației de foame ce survine în orele serii. Potrivit studiilor din anul 2012, rezultatele cărora au fost publicate în revista științifică ”American Journal of Clinical Nutrition”, s-a dovedit că migdalele nu contribuie deloc la creșterea în greutate.

4. Semințe de dovleac

În loc să alegi să mănânci chipsuri sau covrigei,mai bine mănânci semințe de dovelac, care sunt bogate în magneziu, foarte benefic pentru un somn liniștit și profund.

5. Orez

Se pare că o dietă ce are la bază orez, reduce riscul de manifestare a insomniei cu 46%. Orezul face parte din produsele cu un indice glicemic înalt, fapt ce influențează viteza de secreție a triptofanului și melatoninei. Anume acești hormoni sunt indispensabili unui somn de calitate, potrivit faxnews.ro.

×
Subiecte în articol: alimente ingrasat
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close