Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cel mai murdar obiect din casa dumneavoastră! Trebuie înlocuit, nu curățat

Cel mai murdar obiect din casa dumneavoastră! Trebuie înlocuit, nu curățat

În cazul în care nu știați, buretele de vase este unul dintre cele mai murdare obiecte din casa dumneavoastră - conținând chiar mai mulți germeni decât toaleta. Și asta deoarece este un teren de reproducere perfect pentru bacterii.

Cel mai murdar obiect din casa dumneavoastră! Trebuie înlocuit, nu curățat
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    07 Sep 2022   •   20:01

Potrivit expertului în germeni Charles Gerba, microbiolog la Universitatea din Arizona, buretele de bucătărie este cel mai murdar obiect din casa dumneavoastră. Iată de ce! În timp ce curățați diferite suprafețe și vase cu buretele, suprafața poroasă colectează particulele de alimente. Particulele, împreună cu umiditatea buretelui, creează mediul perfect pentru creșterea bacteriilor. Deci, cât de murdar este buretele dumneavoastră? Într-un studiu publicat de Scientific Reports, Centrul German de Cercetare pentru Sănătatea Mediului a extras specii dintr-un eșantion de bureți și a găsit 362 de tipuri diferite de bacterii, scrie familyhandyman.com.

Cum se curăță  

S-a sugerat în nenumărate rânduri că fierberea sau punerea la microunde a bureților de bucătărie poate ucide bacteriile care trăiesc pe ei. Dar cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste metode de igienizare nu funcționează și, în unele cazuri, eforturile de curățare cresc nivelul bacterian. Acesta este motivul pentru care ar trebui să înlocuiți bureții de bucătărie cel puțin o dată la două săptămâni. Chiar dacă pare puțin costisitor, efortul financiar este mic în comparație cu beneficiul asupra sănătății dumneavoastră.  

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close