Antena 3 Actualitate Sănătate Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când ținem post. Modificările observate de oamenii de ştiinţă

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când ținem post. Modificările observate de oamenii de ştiinţă

08 Noi 2019   •   09:07
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când ținem post. Modificările observate de oamenii de ştiinţă
Sursa foto: Foto:Pixabay

Ultimele studii relevă faptul că postul afectează ceasurile circadiane ale ficatului şi ale muşchilor scheletici, ceea ce poate duce la îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi la protecţia împotriva afecţiunilor asociate îmbătrânirii.

Cercetătorii Universităţii din California - Irvine (UCI) au descoperit că postul afectează ceasurile circadiane din ficat şi muşchii scheletici, determinându-i să-şi regenereze metabolismul, ceea ce poate duce la îmbunătăţirea sănătăţii şi a protecţiei împotriva bolilor asociate cu îmbătrânirea. Studiul a fost publicat recent în revista Cell Reports, scrie Adevarul.   

„Am descoperit că postul influenţează ceasul circadian, care alături de răspunsurile celulare provocate de post, lucrează pentru reglarea genetică specifică”, a spus autorul principal al studiuliui, Paolo Sassone-Corsi, citat de Science Daily. Acesta mai spune că : „Musculatura scheletică, de exemplu, pare a fi de două ori mai receptivă la postul faţă de ficat”.  

Cercetarea a fost efectuată utilizând şoareci, care au fost supuşi unor perioade de post de câte 24 de ore. Cercetătorii au remarcat că şoarecii au prezentat – pe durata postului - o reducere a consumului de oxigen, a raportului de schimb respirator şi a consumului de energie.  

 

×
Subiecte în articol: post
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close